BODY & SPIRIT
/
BUCURESTI

Despre sucul de noni

Keyword
Morinda Citrifolia, noni, suc de noni
Noni este un fruct exotic cu proprietati terapeutice deosebite cunoscute inca din cele mai vechi timpuri
suc de noni

noni pharma dacica bionatura plant

Sucul de noni este un produs natural recomandat ca adjuvant pentru nenumarate afectiuni. Fructul noni Morinda Citrifolia mai poate fi gasit si sub numele de dud indian, nunaakai (India), mengkudu (Malaezia), dud de plaja, fructe de branza sau noni (Hawai). Noni creste intr-un copac vesnic verde din familia cafelei, Rubiaceae. Un fruct Noni poate fi de pana la 1 kg in greutate.

Beneficiile aduse sanatatii de fructul noni se datoreaza celor peste 150 de substante nutritive, cum ar fi vitamine, minerale, enzime. Principalele afectiuni pentru care este recomandat de medicii fitoterapeuti sunt: diabet, cancer, hipertensiune arteriala, ulcere gastrice, astm, dereglari menstruale, ateroscleroza, tumori, fracturi osoase, entorse, rani cutanate profunde, infectii, cataracta, dureri de cap, mialgii, dureri articulare, dureri neuro-musculare, dureri osoase, contuzii, diferite leziuni ale pielii, dependenta de fumat, depresii, sindromul oboselii cronice, senilitate etc. De asemenea, se spune ca stimuleaza activitatea hipofizei, energizeaza celulele si mareste productia de endorfina.

Cercetatorii au constatat ca puterea analgezica (combate durerea) a sucului de noni este asemanatoare cu a morfinei, insa nu produce efecte negative. De asemenea, imbunatateste circulatia sanguina, prevenind formarea cheagurilor de sange.

Read More
Amenities not found.