Sfaturi in achizitia unui frigider

476
Publicitate

Cum alegi cel mai bun frigider? Ce trebuie sa cauti si la ce trebuie sa fii atent atunci cand faci o achizitie pe termen lung? Iti explicam cum poti alege cel mai bun frigider pentru un buget de maxim 2000 de lei.

Cand vine vorba sa alegi frigiderul sau combina frigorifica potrivita pentru tine trebuie sa tii cont de mai multe aspecte cum ar fi dimensiunile acestuia, capacitatea interioara, consumul de energie si altele pe care le vom detalia mai jos. Totdeauna porneste la cumparaturi dupa ce ai masurat spatiul de acasa unde va fi plasat frigiderul. Ia in calcul latimea, inaltimea, dar si adancimea spatiului, tinand cont ca va trebui sa lasi aproximativ 5-10 centimetri intre frigider si peretele din spate pentru a se ventila corect elementele de racire si de dispersie a caldurii.

Publicitate

Capacitatea unui frigider

Cand vorbim de capacitate in cazul unui aparat frigorific, ne referim la dimensiunea interioara, masurata in litri, a compartimentelor de racire/congelare. In medie un frigider are in jur de 300 de litri capacitate interioara totala.

Un frigider normal cu congelatorul sus si o inaltime de 160 cm are 200 si ceva de litri spatiu interior, inclusiv congelatorul care este de obicei o cutie plasata in partea de sus a frigiderului.

La aparatele frigorifice mai complexe, congelatorul si frigiderul sun plasate separat, cu usi de acces din exterior individuale pentru confort si optimizarea consumului de energie. In acest fel avem 2 tipuri de aparate frigorifice:

frigiderul cu 2 usi – este compus din doua compartimente cu acces individual din exterior, cu congelatorul in partea de sus, acesta avand o dimensiune de aproximativ 20% din cea a a frigiderului;

combina frigorifica – are de obicei congelatorul in partea de jos, dimensiunile acestuia fiind mult mai generoase si ajungand si pana la 40% din capacitatea aparatului.

Asadar, in functie de necesitati si spatiu vei alege unul dintre cele doua tipuri de frigider.

Consum de energie

Cand vine vorba de consumul de energie, trebuie sa avem in vedere ca frigiderul sta in priza permanent si consuma la fel. In acest fel, un aparat cu eficienta energetica mai mare, ajunge sa ne coste mai putin pe termen lung, desi costul de achizitie este putin mai mare.

Facilitatile pe care trebuie sa le ofere un frigider

Va aduceti aminte de copilarie, cand la 2-3 saptamani mama scotea tot din frigider si baga o oala cu apa fiarta ca sa il dezghete? Datorita tehnologiilor moderne, acest lucru nu mai este necesar. Tehnologia NO-FROST intalnita pe majoritatea aparatelor frigorifice din ziua de astazi impiedica formarea straturilor de gheata si zapada pe peretii frigiderului si ai congelatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.