3 pasi simplii pentru a opta pentru cele mai bune scoli de soferi

463
Publicitate

Obtinerea carnetului de soferi este primul pas spre maturitate si independenta. Multi tineri se imagineaza deja cu acest act in mana inainte de a se hotara inca ce scoala de soferi aleg. Varietatea de oferte si de scoli de soferi aparute peste noapte este una aproape nelimitata iar informatii despre aceste institutii se gasesc atat pe stalpi (afise lipite) cat si in mediul online pe retele de socializare si site-uri mai mult sau mai putin de specialitate. Toate aceasta promovare agresiva poate induce viitorii cursanti in eroare si de cele mai multe ori acestia ajung sa faca alegerea gresita cand vine vorba de urmarea cursurilor scolilor de soferi.

Iata ce nu trebuie sa faci atunci cand alegi scoala de soferi.

Publicitate

1. Nu te opri la prima optiune care iti iese in cale.

Cum am mai spus deja numarul scolilor de soferi este unul foarte mare si de aceea este indicat sa te informezi cat mai bine despre institutia pe care doresti sa o alegi. Nu te lasa dus de val doar pentru ca anumite costuri sunt un pic mai scazute decat in alte parti.

2. Nu intotdeauna cele mai cunoscute scoli de soferi sunt si cele mai bune

Exista deja pe piata un numar de scoli consacrate care au renume in domeniul formarii viitorilor soferi. Doar pentru ca aceste nume sunt cel mai des auzite si vazute in media si retele sociale asta nu inseamna ca ofera si cele mai bune servicii. Este posibil ca fiind atat de cunoscute, aceste scoli de soferi sa fie supra solicitate si inghesuite. Salile de curs sa fie pline la capacitate maxima, iar instructorii sa fie mult prea ocupati pentru a oferi fiecarui elev in parte atentie si timpul de care acesta are nevoie.

3. Nu alege o scoala de soferi doar pentru ca ti-a recomandat-o un prieten

Este adevarat ca parerea fostilor cursanti conteaza foarte mult dar aceste pareri sunt subiective si nu se aplica in cazul tuturor persoanelor. Doar pentru ca un amic sau o cunostinta a avut o experienta buna sau proasta in urma inscrierii la o anumita scoala de soferi asta nu inseamna ca si tu o sa patesti la fel.

Alegerea unei scoli de soferi buna trebuie sa tina cont atat de un set de principii subiective cat si obiective. Cele mai bune metode de a alege aceste institutii este de a te informa cat mai bine in legatura cu cursurile, facilitatile pe care le pun la dispozitia elevilor, instructorii si modul in care se desfasoara orele de cursuri teoretice cat si practice. Fiecare experienta in urma terminarii unei scoli de soferi este subiectiva si personala.

Dupa ce ai ales scoala de soferi, poti citi aici ce trebuie sa faci la examenul auto teroretic si practic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.