4 Idei de documente importante pe care trebuie sa le ai mereu in companie

327

Administrarea unei companii poate parea astazi un lucru mai usor ca niciodata gratie tehnologiei care avanseaza si care astazi ne pune la dispozitie numeroase functii si aplicatii prin care putem gestiona mult mai bine activitatile care au loc in cadrul intreprinderii. In realitate insa, din pacate, lucrurile nu stau chiar asa. Birocratia nu lipseste astazi deloc din nicio companie, astfel ca fara o gestionare potrivita, aceasta poate deveni o problema destul de serioasa in timp. Companiile, indiferent de marimea lor sunt nevoite in permanenta sa lucreze cu diverse documente in contextul in care este necesar sa se gestioneze si angajatii, nu doar activitatile care au loc in cadrul companiei pe care o administrezi.

Exista insa o serie de documente pe care este foarte important sa te asiguri ca le ai mereu in cadrul companiei, insa in contextul in care birocratia se afla chiar si astazi la un nivel atat de important, este aproape imposibil ca anumite lucruri sa nu iti scape. Spre exemplu, adeverinta pentru salariat, cererea de concediu sau fisa de evaluare a performantelor reprezinta doar cateva documente pe care ar trebui sa le ai mereu la indemana avand in vedere faptul ca acestea sunt extrem de uzuale in bunul demers al unei companii.

Iata asadar cateva idei de astfel de documente care nu ar trebui sa iti lipseasca din cadrul companiei.

Adeverinta de salariat.

Adevarinta de salariat este de departe unul dintre cele mai comune documente din cadrul unei companii in conditiile in care acest document contine informatii despre salariat cu privire la vechimea pe care o are in cadrul organizatiei, numarul contractului de munca, dar si salariul brut oferit. Acest tip de adeverinta se elibereaza totodata angajatului si pentru a-i servi la medicul de familie, inscriere copil la gradinita/scoala.

Cererea de concediu.

Cererea de concediu este cu siguranta unul dintre documentele importante care nu ne sunt straine de loc avand in vedere ca in baza acestora, angajatii pot solicita zilele de concediu la care au dreptul. Durata minima a concediului este de 20 de zile lucratoare, este platit de angajator, iar un aspect foarte important de retinut este faptul ca angajatul nu il poate ceda nimanui si nu poate renunta la el.

Fisa de evaluare.

Fisa de evaluare este un instrument de evaluare a performantelor. Acest document cuprinde competentele profesionale descrise in comportamente specifice. Este un document obligatoriu conform Codului Muncii, lipsa acestuia fiind sanctionata de catre organele abilitate cu amenzi ce pot atinge chiar si 10.000 lei.

Ghid interviu de angajare.

Este un instrument de recrutare si selectie care se utilizeaza in interviuri. Acest ghid interviu de angajare este recomandat a fi personalizat in parte pentru fiecare post, astfel incat sa curpinda toate exigentele impuse. Scopul unui astfel de ghid este acela de a crea o discutie cat mai organizata si mai bine structurata, astfel incat interviul sa poata sublinia foarte bine gradul de potrivire al candidatului cu postul pentru care a aplicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.