5 intrebari despre solar. Merita sa te bronzezi in acest fel?

397
Publicitate

5 intrebari despre solar. Merita sa te bronzezi in acest fel? 1

Publicitate

Iti doresti o piele frumos colorata intr-o nuanta ciocolatie? Daca nu te-a inzestrat natura cu o astfel de piele, singura solutie pe care o ai este sa te bronzezi.

Un bronz frumos al pielii poate fi obtinut prin expunerea la raze UV, ceea ce face ca plajele sa fie pline vara cu oameni care isi expun intregul corp la caldura solara. Din pacate, razele solare pot fi periculoase, provocand adeseori alergii, arsuri si chiar cancer de piele.

Din fericire, exista o alternativa: Solarul.

Solarul este un aparat care permite expunerea controlata la raze UV si te ajuta sa te bucuri de bronzul perfect, indiferent de anotimp.

Desi solarul este prezent de ceva vreme in societate, foarte putini stiu cu exactitate ce este, ce face si care sunt avantajele sau dezavantajele lui.

Merita sa te bronzezi la solar? Intrebari la care trebuie sa le stii raspunsul

1. Care sunt avantajele solarului?

Expunerea la razele UV, indiferent ca sunt solare sau artificiale, poate aduce o multime de avantaje: ajute organismul sa produca vitamina D, imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la reducerea glicemiei si a colesterolului, poate vindeca psoriazisul, imbunatateste tensiunea arteriala si imbunatateste starea de spirit. In tarile scandinave solarul este folosit sub forma de terapie pentru persoanele care sufera de depresie.

2. Cine poate merge la solar?

In general, poate apela la solar orice persoana care isi doreste un bronz uniform sau care are deficit de vitamina D. Exista si categorii de oameni care ar trebuie sa evite un astfel de aparat, cum ar fi persoanele care sufera de diabet, care au disfunctii ale glandei tiroide, sufera de maladii cardiovasculare sau au boli de piele si cancer. De asemenea, trebuie sa evite solarul persoanele care au sub 16 ani sau femeile insarcinate.

3. Care sunt regulile ce trebuie sa fie respectate in solar?

Orice vizita la solar trebuie sa se bazeze pe o serie de reguli. Purtarea ochelarilor speciali, inlaturarea lentilelor de contact, acoperirea locurilor vulnerabile de pe piele ( alunite, tatuaje, mameloane, etc) sau eliminarea bijuteriilor sunt esentiale. De asemenea, este bine sa se foloseasca diverse produse solar, cum ar fi cremele de protectie sau activatorii solari.

4. Cat de des poate sa fie folosit solarul?

Solarul aduce o multime de beneficii, atata vreme cat nu se exagereaza cu el. Pentru incepatori, este suficienta o sedinta pe saptamana, care nu dureaza mai mult de 3-5 minute. Pentru cei care au trecut deja prin mai multe sedinte, frecventa poate sa creasca la doua pe saptamana iar timpul petrecut in interiorul aparatului poate ajunge la 10 minute.

5. Cum alegi cel mai bun solar pentru tine?

Un solar bun nu este un solar puternic, ci unul sigur pentru sanatatea ta. Astfel, solarul pe care il frecventezi trebuie sa aiba o iradiere maxima de 0.3W/m2, trebuie sa poata fi reglat in functie de tipul de piele, sa fie bine curatat si dezinfectat si sa nu prezinte deteriorari ale tuburilor.

Folosirea corecta a solarului poate sa aduca o multime de beneficii. Inainte de a-l incerca insa, este bine sa te informezi. De asemenea, este bine sa cauti produse de ingrijire potrivite pentru solar, cum sunt cele de pe Thetamed.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.