Acte necesare pentru bursa sociala la facultate

428

Bursele sociale se acordă numai studenţilor integralişti, după cum urmează:

Studenţilor a căror familie nu realizează pe ultimele trei luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul minim pe economie: 390 ron .

ACTE NECESARE:

declaraţie de venituri (se obţine de la secretariat), semnată şi datată;
cerere pentru acordarea bursei, semnată şi datată;
declaratie notariala a studentului ca nu realizeaza venituri (in cazul in care nu realizeaza venituri);
adeverinţă cu salariul net, pe ultimele trei luni (august, septembrie şi octombrie 2007) pentru titular şi membrii familiei. Nu se primesc adeverinţe care nu conţin specificaţia: salariu net, ştampila şi data eliberării);
adeverinţe pentru fraţii aflaţi în întreţinerea părinţilor (elev, student în sistemul de învăţământ de stat, cu menţiunile (după caz):
bursier – cuantumul bursei,
nu primeşte bursă;
adeverinţă de la circa financiară din localitatea de domiciliu – pentru titular şi familie conţinând declaraţie de venituri;
adeverinţă de la Primărie pentru venituri agricole;
hotărâre judecătorească de divorţ, unde este cazul (copie legalizată); – certificat de deces, unde este cazul (copie legalizată);
talon de pensie (august, septembrie şi octombrie 2007), unde este cazul (original);
talon pensie de urmaş (august, septembrie şi octombrie 2007); unde este cazul (original);
talon alocaţie fraţi (august, septembrie şi octombrie 2007), (original);
declaraţie de la notariat pentru cei care nu au venituri şi de la Circa financiară din localitatea de domiciliu. Pentru cei cu venituri « zero » trebuie să aducă o adeverinţă de la Primărie în care să se menţioneze motivul pentru care membrii familiei nu primesc « venitul minim garantat » oferit de Guvern.

– Studenţilor orfani de ambii părinţi, celor proveniţi din Centrele de plasament sau plasament familial, care nu realizează venituri:

ACTE NECESARE

cerere pentru acordarea bursei;
declaraţie de venituri (se completează la secretariat în momentul depunerii actelor);
acte doveditoare: certificate de deces (unde este cazul); adeverinţă de la Centrul de Plasament unde aparţin (unde este cazul). Studenţii din “plasament familial” trebuie să depună şi adeverinţele cu venitul net/membru de familie.

– Studenţilor bolnavi de TBC care se află în evidenţa unităţilor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozată sau reumatism articular.

ACTE NECESARE

cerere pentru acordarea bursei;
declaratie de venituri (se completează la secretariat în momentul depunerii actelor);
adeverinţă cu salariul net, pe ultimele trei luni (august, septembrie şi octombrie 2007) pentru titular şi membrii familiei. Nu se primesc adeverinţe care nu conţin specificaţia: salariu net, ştampila şi data eliberării);
documente medicale eliberate sau vizate de medicii Spitalului pentru studenţi din Bucureşti – cu menţiunea clară a diagnosticului şi pentru acordarea bursei sociale.

Acest articol a fost preluat de pe site-ul: http://sas.unibuc.ro/index.pl/home_ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.