Afla de ce merita sa iti pui un tavan extensibil

469

Privite cu destul de multa reticenta de catre romanii care vor in aceasta perioada ca sa isi modernizeze locuintele particulare, diversele modele de tavane extensibile sunt utilizate deocamdata mai mult in proiectele de design interior al spatiilor din unitatile de alimentatie publica, in hoteluri, centre de recreere, magazine si expozitii.

Ce este un tavan extensibil?

Un tavan fals confectionat dintr-o membrana elastica de PVC, cu proprietati ignifuge remarcabile, care se poate extinde sub influenta caldurii pana la marginea peretilor, in scopul fixarii acesteia cu ajutorul unor sisteme speciale de prindere.

Beneficiile unui tavan extensibil

Polimerul din care se realizeaza aceste folii subtiri nu prezinta toxicitate si le face prietenoase cu mediul, deoarece sunt reciclabile in proportie de 100%.

Unele tipuri de membrane sunt imbunatatite si cu un absorbant acustic novator sau cu un izolator acustic foarte performant, ceea ce face fie ca sa se imbunatateasca sunetul din incaperea unde sunt montate, fie sa reprezinte, in cel de-al doilea caz, o bariera imbatabila care nu lasa ca sa patrunda zgomotele exterioare deranjante prin plafonul extensibil respectiv.

Cu ajutorul tavanelor extensibile se pot crea spatii deosebit de spectaculoase din punct de vedere al design-ului interior, deoarece ele se pot imprima digital sau se pot alege, dupa dorinta si necesitate, membrane PVC mate, translucide, lucioase, cu aspect satinat, metalic s.a.m.d.

Materialul din care sunt confectionate aceste tavane false are capacitatea ca sa creeze o suprafata plana, deoarece se intinde uniform, nu face valuri si nu se deformeaza in timp.

Desi membrana respectiva este extrem de subtire (circa 0,2 cm), rezistanta sa este neasteptat de mare, putand suporta greutati de 100 de kg si chiar mai mult, fara a se rupe.

Fiind un baraj de netrecut pentru vaporii de aer, nu lasa apa ca sa se infiltreze printre celulele sale, fiind complet impermeabil. Chiar daca acumuleaza cantitati importante de apa pe partea superioara (intre plafon si folie), deformarea tavanului extensibil este temporara, deoarece, datorita elasticitatii sale excelente, dupa uscare revine rapid la forma initiala.

Occidentalii s-au convins deja de mai multi ani de calitatile extraordinare ale acestui produs interesant, care nu doar ca este cel mai bun mijloc de a camufla un plafon originar cu probleme de constructie, de a ascunde tevi diverse inestetice, dar este si mult mai ieftin si mai rapid de montat decat orice alt tip de tavan fals cunoscut pana in prezent.

Cu siguranta, pe masura ce beneficiile pe care un asemenea plafon fals din folie subtire PVC vor fi mai bine cunoscute si numarul curajosilor care isi vor reamenanaja casele particulare cu ajutorul lor va fi in crestere exponentiala.

Instalarea tavanelor extensibile

Firmele care vand folii extensibile pentru tavan pun la dispozitia clientilor si echipe de meseriasi specializati in instalarea rapida a acestora.

Cel mai grozav lucru este faptul ca operatiunea de montaj nu produce deranjarea pieselor grele de mobilier din incaperea respectiva.

Membrana cu rol de tavan poate ca sa fie pusa la orice inaltime dorita de beneficiar, pornindu-se de la o distanta minimala de 2,5 cm fata de plafonul incaperii.

Tavanele extensibile se prind foarte simplu, cu ajutorul unor profile speciale pentru fixare folii PVC cu aceasta destinatie.

Specialistii afirma ca o suprafata de circa 20-25 de m.p. de membrana extensibila necesita pentru a fi prinsa cu aceste baghete de fixare maxim 2-3 ore, daca lucrarea se face de catre o echipa de montaj experimentata.

14915573_1856582664577543_7240773564311091758_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.