Alege sa fii un om informat, alege Ziarulapulum

534
Publicitate

Indiferent ca vorbim despre presa scrisa sau cea online, cert este faptul ca aceatsa joaca unul dintre cele mai importante roluri pentru societate. Datorita faptului ca un om informat este adesea considerat un om puternic, presa a devenit fara indoiala un strict necesar pentru indivizii unei societati, care din nevoia de a cunoaste schimbarile care se aduc pe plan local sau international, au transformat presa intr-o adevarata necesitate pentru orice societate.

De-a lungul timpului insa, la fel ca si in alte domenii de activitate, presa a suferit o serie de modificari astfel incat sa se poata adapta cat mai bine la nevoile informative ale publicului. In timp ce unele ziare au inteles pe deplin acest aspect, altele, din dorinta tot mai acerba de a castiga un numar mare de cititori, au ales calea tabloidelor, care implicit au ales prezentarea unor aspecte ce tin de viata unor persoane publice, in detrimentul informarii propriu-zise. Acest fapt, transforma alegerea unui ziar reprezentativ intro actiune extrem de dificila pentru majoritatea oamenilor. Ziarulapulum, cel mai reprezentativ ziar din Alba Iulia, ne da cateva sfaturi interesante despre modul in care putem astazi alege un ziar de calitate. Iata care sunt cele mai importante criterii de selectie pecare le putem avea in vedere ori de cate ori vrem sa alegem un ziar.

Publicitate

In general, pentru un cititor versat nu este gfoarte dificil sa realizeze faptul ca ziarul la care era initial abonat si-a schimbat complet modul de abordare al stirilor, astfel ca isi va indrepta cu siguranta atentia catre alte cotidiene. Pentru un cititor de rand insa, este important sa retinem faptul ca informatia oferita de catre un ziar trebuie sa fie de calitate si sa reuseasca sa ne raspunda la oricare intrebari apar in mintea noastra. Un ziar care esueaza sa faca acest lucru in mod repetat, este un ziar care se axeaza pe cu totul si cu totul altceva.

Principalul aspect care ne poate scoate in evidenta daca ziaru lales este calitativ sau nu este modalitatea in care acesta alege sa faca legatura intre titlul ales si continutul textului. In general tabloidele si ziarele indreptate strict spre profit vor opta pentru titluri senzationale si impresionante, dar care in generla nu au nici cea mai mica legatura cu textul care se presupune ca ar trebui sa ne ofere informatii detaliate despre un anumit subiect.

<a href=”http://www.ziarulapulum.ro/reportaje-anchete”><img src=”http://www.ziarulapulum.ro/wp-content/uploads/2014/12/ziarul-apulum-stiri-alba.jpg”>Stiri judetul Alba – Ziarulapulum.ro</a></br>

Orientarea politica a unui ziar reprezinta de asemenea o problema in relatarea cu obiectivitate a stirilor, de aceea este indicat sa optam pentru ziare care au ales sa-si pastreze identitatea si pentru care informarea a ramas un principiu de baza.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.