Alegerea instructorului potrivit, esentiala pentru obtinerea permisului auto

452
Publicitate

In orice proces de invatare, indiferent de domeniu, un rol important il au atat metoda de studiu, cat si calitatile celui care are rolul de a instrui si de a pregati in vederea cunosterii temeinice intr-o anumita sfera de activitate. Este si cazul pregatirii pentru obtinerea permisului auto, rolul instructorului cu care vei sustine partea practica a invatarii in cadrul scolii de soferi fiind esential pentru promovarea examenului final.

De aceea, atunci cand decidem sa parcurgem pasii necesari obtinerii permisului auto, trebuie sa ne informam cat mai bine in legatura cu scoala de soferi pentru care optam si sa nu ne oprim chiar la prima pe care o observam intr-o reclama dintr-un ziar sau de pe un site oarecare. Astfel, este bine sa aflam cat mai multe detalii in acest sens, respectiv daca aceasta are autorizarea necesara din partea Ministerului Transporturilor si se afla pe lista oficiala actualizata a scolilor auto la nivel national, daca gradul de promovabilitate al cursantilor este de cel putin 60 la suta.

Publicitate

De asemenea, inainte de a incepe demersurile pentru intocmirea dosarului de inscriere, afla cat mai multe lucruri despre instructorii care activeaza la scoala de soferi unde vrei sa urmezi cursurile, pentru ca acestia sunt cei care dau valoare sau din contra pot cobori standardul acelei scoli, in functie de abilitatile lor de a-i indruma eficient pe elevi in pregatirea pe traseu. Asta, pentru ca fiecare prefera un anumit mod de a se pregati si implicit o anumita personalitate a instructorului, care poate fi mai exigent, fie mai relaxat pe timpul orei de instruire, reuseste sau nu prin stilul sau sa ofere incredere si confort emotional elevului la volan.

Toate aceste aspecte pot fi aflate discutand si cu alti cursanti, care iti pot descrie modul de lucru al instructorului, daca au fost sau nu multumiti de acesta si in functie de informatiile primite, veti putea alege in cunostinta de cauza cea mai potrivita varianta, care sa te ajute sa fii bine pregatit pentru examenul final, iar cunostintele dobandite sa te transforme apoi intr-un conducator auto responsabil. In ceea ce priveste dosarul pentru inscriere la scoala de soferi, acesta trebuie sa contina cazierul judiciar, care se obtine in aproximativ trei zile, dovada platii pentru taxa de permis auto, fisa si analize medicale pentru permis auto, pe care unele clinici ti le pot elibera in aceeasi zi si contin, la fel ca in cazul in care ai nevoie de o fisa port arma, consultari specifice de Medicina Interna, ORL, Oftalmologie, Ortopedie, Psihiatrie, Neurologie.

De asemenea, mai sunt necesare la dosar copia dupa buletin sau carte de identitate, alaturi de avizul psihologic.

instruktor-voznje

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.