Dacă ai o casă de vacanță sau urmează să îți amenajezi un astfel de spațiu, cel mai probabil ești extrem de entuziasmat(ă) și de-abia aștepți să te bucuri de noul tău loc de relaxare.
Înainte să începi procesul de lucru, există totuși câteva aspecte pe care ar fi bine să le iei în considerare. Acestea te vor ajuta să faci lucrurile eficient din prima, pentru a evita neplăcerile și eforturile ulterioare.
Iată ce să ții minte atunci când începi să amenajezi casa ta de vacanță!
1. Alegerea materialelor prime la începutul amenajării
Materialele utilizate pentru amenajarea de bază a unei case sunt esențiale pentru felul în care aceasta va rezista în timp.
Fiind vorba despre o casă de vacanță, chiar dacă nu îți vei petrece foarte mult timp acolo, este nevoie să investești în materiale de calitate, care să facă față testului timpului. Motivul este simplu: nefiind îngrjite constant, la fel ca în cazul unei locuințe permanente, materialele pot arăta semne de uzură, iar vila sau casa va căpăta un aspect învechit și anost.
Așadar, nu te gândi că vei economisi pe termen scurt, căci vei fi nevoit să faci investiții și reparații ulterioare. Alege de la început produse premium când vine vorba despre parchet, gresie și faianță, vopsea pentru pereți, acoperiș, terasă exterioară și așa mai departe.
2. Trebuie să fii pregătit pentru toate sezoanele
Când ai un loc numai al tău în care să-ți petreci timpul liber, acesta va deveni opțiunea numărul unu în orice sezon. De aceea, este recomandat să gândești totul în termeni cât mai flexibili.
De exemplu, dacă ai o terasă, gândește-te la un sistem de închidere pe timp de toamnă sau iarnă, astfel încâ aceasta să devină un foișor confortabil chiar și atunci când plouă sau ninge. Poți folosi copertine rezistente sau sisteme pe bază de sticlă.
De asemenea, cumpără așternuturi, pături, cearșafuri și perne potrivite atât pentru vreme caldă, cât și pentru vreme rece. Poți găsi online cele mai căutate modele de pilote 4 anotimpuri, excelente pentru casa de vacanță. Acestea vor oferi confort indiferent de temperatura de afară.
În acest fel, oricând vei dori să faci o scurtă escapadă, vei ști că la fața locului te așteaptă toate condițiile de care ai nevoie.
3. Amenajarea spațiilor utile pentru toți membrii familiei
Atunci când își amenajează o casă de vacanță, multe persoane fac această greșeală majoră: se gândesc doar la spații pentru relaxare. Astfel, creează foișoare, terase, zone cu canapele și fotolii, ignorând complet faptul că această construcție trebuie să fie și funcțională.
Asigură-te că, pe lângă spațiile de relaxare, amenajezi eficient și alte spații versatile, care să-ți asigure confortul indiferent de câte zile sau săptămâni vrei să petreci la casa ta de vacanță.
Investește într-o bucătărie echipată cu toate utilitățile necesare, amenajează băile astfel încât să te simți mereu confortabil, iar utilitățile să funcționeze perfect.
Nu în ultimul rând, proiectează casa și cu gândul la cei mici. Aceștia vor avea nevoie de un spațiu al lor, fie că este vorba despre o mansardă plină cu jucării sau un set de jucării pentru curte.
4. Aspectele tehnice și logistice
O casă de vacanță construită de la zero implică un efort consistent. Și chiar dacă este vorba doar despre amenajare din stadiul de „casă la roșu” sau „la gri”, eforturile sunt încă semnificative.
De aceea, specialiștii recomandă să nu te grăbești și să te asiguri, înainte de toate, că aspectele esențiale precum apa potabilă, încălzirea și gazele sunt sub control și pot fi găsite soluții bune pentru ele.
În final, dacă vei lua în considerare toate detaliile de mai sus, casa ta de vacanță va fi gata rapid, iar rezultatele vor fi excelente, iar locul va arăta perfect atât acum, cât și peste ani de zile.