Ametistul cel mai valoros soi de cuart

306

Ametistul este in general considerat a fi cel mai valoros soi de cuart facand parte din categoria pietrelor semipretioase. De fapt, bijuteriile ametist  http://www.glambazaar.ro/brands/ametist-1 au fost pretuite din vremuri stravechi si oameni din Egiptul antic sau Biserica Catolica au privit ametistul cu veneratie si splendoare. Ametistul, fiind o varietate de cuart vine in diferite nuante, de la violet pana la alb. Primul, cel violet este foarte apreciat si cautat. Mai putem spune ca unele culori ale ametistului sunt, de asemenea, specifice zonei din care este extras. Astfel, vorbim despre ametistul siberian, bahain sau uruguayan. Acestea sunt utilizate la scara larga, insa ca distinctie cel siberian poarta titulatura de cel mai bun in timp ce ametistul uruguayan este forma cea mai comuna.

Ametistele sunt facute pentru a completa armonios coliere si bratari din dorinta de a crea o imagine tinereasca si moderna. Ametistul se afla in pozitia privilegiata de a putea fi lucrat in orice forma si totusi sa pastreze un grad de sofisticare. Ametistul face pereche foarte buna cu onixul ducand la aparitia unor bijuterii ce se asorteaza cu rochiile de seara.

 

Cand va ganditi la a oferi un cadou orice femeie se va bucura de un set compus din mai multe piese create cu ajutorul ametistului. Un set ametist tipic va consta intr-o pereche de cercei si un colier. In acelasi timp, exista unele seturi care au un inel si o bratara. Motivul pentru care acestea vin ca un set este legat de faptul ca fiecare dintre aceste piese au un design care se completeaza sau se potriveste unul pe altul, astfel ies la lumina niste minunate bijuterii ce pot fi asortate cu mai multe tipuri de tinute, incepand cu cele de zi, office sau casual, pana la unele foarte elegante care au nevoie de putine bijuterii pentru a scoate in evidenta frumusetea nativa a unei femei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.