Angiograf de ultima generatie

361

Angiograful este un aparat foarte complex, cu ajutorul caruia se pot face examinari radiologice, care investigheaza starea venelor sanguine si ramificatiile acestora. Cele mai frecvente angiografii realizate sunt cele ale vaselor cardiace, ale plamanilor, dar si cele ale creierului si maduvei spinarii.

Angiografica poate fi realizata doar impreuna cu o substanta de contrast pe baza de iod, care este introdusa la nivelul venelor care urmeaza sa fie examinate prin intermediul unui cateter.

Scopul utilizarii unui angiograf

In urma testelor efectuate prin intermediul unui aparat angiograf se urmareste depistarea leziunilor arteriale precum stenozele, anevrismele sau ocluziile unui vas.

Acesta nu este doar singurul scop al unui angiograf, cu ajutorul acestui aparat medical se pot face si alte interventii, de exemplu angioplastia, care presupune refacerea diametrului unui vas sanguin. In rare cazuri, angiograful mai este folosit pentru introducerea unor substante chimioterapice direct in sistemul circulator al tumorii.

Contraindicatiile realizari unor angiografii

Angiografia poate aduce si efecte mai putin dorite pacientilor deoarece este un aparat care are la baza un sistem de radiatii X, dar si o substanta de contrast. Astfel, nu este recomandat pentru persoanele gravide sau pentru persoanele care au mai multe tipuri de alergii sau sunt alergici la iod. Totusi, angiografia poate fi realizata si la persoanele alergice, dar in acest caz este necesar un tratament complex antialergic, care dureaza aproximativ 7-8 zile.

Furnizori de echipamente mediale

In ceea ce priveste piata furnizorilor de echipamente medicale, care au in portofoliu un astfel de aparat angiograf de o calitate superioara, oferta este destul de larga.

Unul din cei mai apreciati furnizori de echipamente medicale din Bucuresti este Proton, un nume destul de important in acest domeniu, cu un portofoliu bogat de distributie. Acest furnizor se adreseaza unor categorii variate de client, de la mici cabinete medicale, pana la institutii sanitare de stat, avand programe de parteneriat, in cadrul carora se pot obtine discounturi considerabile.

angiograf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.