Arta si precizie cu taierea laser

  0
  272

  Summary

  • Arta si precizie cu taierea laser 1 Adelina Flavia
  • CategoryAFACERI
  • Location BUCURESTI

   Details

  • Website :
  • Email :
  • Address :
  • Contact Phone 1 :
  • Contact Phone 2 :

  Amenities

  Amenities not found.

  Description

  Detaliate miniaturi taiate cu laser devin tot mai disponibile intr-o gama diversa de materiale, in special lemn si hartie, case si mobilier mici pentru papusi, toate in accesorii detaliate si alte miniaturi din carton. Daca sunteti interesat in producerea de modele proprii, atunci ati nimerit unde trebuie pentru a merge spre proiectarea si producerea de probe sau serii de productie, inainte de a lua in considerare achizitionarea sau inchirierea unui gravor laser.

  Ce este o masina de taiere cu laser? Taierea cu laser este utilizata pentru o gama larga de aplicatii de la sabloane taiate la taierea unor piese de precizie. Recent, o serie de aparate laser mai putin costisitoare, sub opt mii de dolari, au devenit disponibile pe piata gravurilor si in optica, si sunt din ce in ce mai folosite pentru a produce case de papusi si alte detalii miniaturale, in special in lemn subtire, furnir, carton, hartie si tesaturi.

  In timp ce multe case de productie mici, folosesc propriile masini pentru productia de case de papusi in miniatura, miniaturistii pot avea acces la taiere cu laser personalizat pentru tiraje mici, prin intermediul intreprinderilor de gravat din orasul sau localitatea de resedinta. Masinile folosite pentru taierea hartiei si a lemnului subtire sunt de obicei aceleasi masini utilizate de un magazin de gravura local. Magazinele de prelucrare a lemnului personalizat pot avea masini mai puternice pentru taierea pieselor mai groase din lemn.

  Cum functioneaza un cutter cu laser?

  Frezarea cu laser in lucru concentreaza un fascicul de infrarosu pe suprafata de material ce urmeaza a fi taiat, similar cu o imprimanta cu jet de cerneala, ceea ce face mai multe treceri peste materialul din care sunt de taiate. Designul de taiere poate fi prevazut pentru a reduce contururi sau goluri si lacune pe lemn, puterea laserului putand fi ajustata pentru a se reduce la diferite adancimi si pentru a crea ridicariin relief sau efecte gravate. Cu cat avem mai multe detalii in proiectare, cu atat mai puternica taierea cu laser trebuie sa fie, in scopul de a reduce rapid si a nu decolora zona inconjuratoare cu arsuri.

  Cum se face proiectarea pentru un cutter cu laser?

  Frezele cu laser functioneaza pe baza de vector design grafic, linii desenate sau modele create cu desen si CAD, proiectare asistata de calculator, in programe cum ar fi Corel Draw. Un alt program alternativa este AutoCAD, insa primul ramane o alternativa mai putin costisitoare la alte programe majore de desen, magazinele mici fiind adesea nevoie sa-l foloseasca ca program de desen de principiu la infiintare. De obicei, tipurile de fisiere folosite sunt EPS sau fisiere Illustrator. Daca luati in considerare faptul de a face o productie sa ruleze prin intermediul unei companii locale, ar trebui sa determinati mai intai ce software folosesc si daca fisierele grafice pentru design-ul tau se potrivesc. Magazinele mari pot avea instalatii de productie pentru a lucra cu mai multe tipuri diferite de fisiere grafice vectoriale.

  Location

  StreetView