Cantarul, de la origini pana astazi

  0
  279

  Summary

  • Cantarul, de la origini pana astazi 1 Crina Sandu
  • CategoryELECTRICE-ELECTRONICE
  • Location BUCURESTI

   Details

  • Website :
  • Email :
  • Address :
  • Contact Phone 1 :
  • Contact Phone 2 :

  Amenities

  Amenities not found.

  Description

  Omenirea a fost putin obsedata de greutate in toate timpurile. Se spune ca primul cantar inventat a fost cantarul comercial si dateaza inca de acum 2400 de ani, el fiind inventat de catre sumerieni. Acesta se baza pe un sistem de talere pe care erau puse niste blocuri de piatra de dimensiuni diferite. Nu multi stiu, dar cantarul a avut cel mai important rol la aparitia sistemului bancar, care a fost bazat pe negot si camata.

  In secolul al 16-lea a fost inventat cantarul cu arcuri, cu toate ca cel mai vechi design al acestui aparat a fost creat de R. Salter pe la sfarsitul secolului al 18-lea. Abia prin anii ’40 la aceste tipuri de cantare au inceput sa se ataseze diferite dispozitive electronice pentru a face citirea mai usoara si mai exacta. Dar inca nu se puteau numi aparate digitale, deoarece masurarea greutatii era inca facuta prin arcuri. Urmatorul tip de cantar realizat a fost cantarul lumanare, inventat de R. W. Windfield, si era folosit in special pentru cantarirea scrisorilor si a pachetelor. Acest tip de cantar le facea curierilor munca mult mai usoara deoarece puteau calcula instant greutatea coletelor.

  La sfarsitul secolului al 19-lea, au aparut primele tipuri de cantare electronice. Acestea erau realizate cu un panou care convertea presiunea intr-un semnal digital, insa au devenit mai populare abia cu un secol mai tarziu.

  In zilele noastre treaba a evoluat atat de mult, incat s-a ajuns la cantare electronice de
  diferite tipuri, cum ar fi: microbalantele, cantarele analitice si cantarele pentru baie. In mare o sa va explic functiile fiecarui tip de cantar electronic enumerate mai sus.
  Microbalantele sunt niste aparate care se folosesc pentru a realiza masuratori precise a unor obiecte cu o greutate foarte mica, chiar de ordinul milioanelor dintr-un gram. Microbalantele sunt prevazute cu sistem de calibrare interna automata pentru o acuratete foarte mare, iar afisajul lor este LCD graphic iluminat. Aceste aparate sunt compuse din doua componente. Una contine modulele electronice, iar cealalta contine sistemul mecanic de masurare.

  Cantarul analitic este un aparat cu o suprafata de masurare acoperita de pereti transparent, prin acestia prevenind influenta prafului sau a curentilor de aer la masuratoarea cantarului.

  Cantarele digital pentru baie este un tip de cantar prin case se pot masura diferite aspect cum ar fi: grasimea corporala, masa musculara sau procentul de apa in raport cu greutatea corporala a fiecaruia. Poate nu la toti o sa va vina sa credeti dar acest tip de cantar are functii la fel ca un smartphone. Un astfel de cantar digital de baie cred ca este benefic pentru oricine, deoarece majoritatea dintre noi, cum am spus si la inceput, suntem obsedati de felul in care aratam.

  Location

  StreetView