Controversa legata de durata de viata a pneurilor

  0
  283

  Summary

  • Controversa legata de durata de viata a pneurilor 1 Marin Ivascu
  • CategoryAUTO-MOTO-PIESE
  • Location BUCURESTI

   Details

  • Website :
  • Email :
  • Address :
  • Contact Phone 1 :
  • Contact Phone 2 :

  Amenities

  Amenities not found.

  Description

  Acum catica ani se vorbea pe blogurile de specialitate despre necesitatea de a inlocui anvelopele cu unele noi dupa numai o mie cinci sute de km. In momentul in care ai un vehicul nou, a fi necesare anvelope noi dupa doar putin peste mia de km s-a dovedit a fi o operatiune destul de comuna, cel putin dupa cum reiese din comentariile celor care posteaza pe aceste bloguri.

  De-a lungul anilor, cumparam alte masini si alte seturi de anvelope. Se pare ca exista chiar si o noua practica in curs de dezvoltare, aceea de a plati o garantie pentru anvelope, in zile sau in durata de utilizare. Am cumparat recent anvelope noi pentru un Audi Q7 de sapte ani. Anvelopele anterioare au durat aproximativ doua mii de km, ceea ce nu este rau pentru unele care nu erau vreun brand. De data aceasta, am cumparat un nou set de anvelope Cooper, dar in momentul achizitiei mi s-a oferit posibilitatea de a cumpara si o garantie separata. Am refuzat, in speranta ca le voi folosi cel putin alte doua mii de km.

  Pe de alta parte, am o cunostinta care detine un Subaru Legacy de numai doi ani si are inca anvelopele originale Bridgestone dupa o uzra de sase mii de km, chiar daca acesta va fi ultimul sezon in care poate scapa fara sa le inlocuiasca.

  Cum pot consumatorii sa stie cat timp vor dura de fapt pneurile pe care le cumpara? Producatorii sunt liberi sa ofere garantie anvelopelor pentru atata timp cat doresc. Conform cu datele raportate de catre asociatiile de consumatori, care a dat spre publicare un ghid privind asteptarile utilizatorilor din lumea reala, se spun urmatoarele:
  Dupa efectuarea de testari precise, se arata ca aproape jumatate din cele 47 de marci indiferent ca este vorba de anvelope all season sau de pneuri de iarna si indiferent de performanta, ar putea fi de asteptat ca ele sa dureze cel putin trei mii de km. Mai mult decat atat, cinci din zece ar putea sa extinda aceatsa durata de viata la patru mii de km si chiar mai mult.

  Interesant este ca viata lunga nu aduce neaparat o marire de pret la marcile unde nu este cazul. Dintre brandurile cunoscute, se pare ca Michelin a fost unul remarcabil in ultimele teste. Cele trei modele noi Michelin au fost unanim evaluate ca fiind atins sau chiar depasit garantia kilometrajului. Dar anvelopa cu cea mai lunga duratade utilizare a venit de la Pirelli. Conumatorii au estimat ca aceste pneuri ar putea dura un enorm timp de sapte mii de km.

  Location

  StreetView