Pe cand vom avea la dispozitie cauciucurile fara aer?

  0
  300

  Summary

  • Pe cand vom avea la dispozitie cauciucurile fara aer? 1 Cristi Sandu
  • CategoryAUTO-MOTO-PIESE
  • Location BUCURESTI

   Details

  • Website :
  • Email :
  • Address :
  • Contact Phone 1 :
  • Contact Phone 2 :

  Amenities

  Amenities not found.

  Description

  Te poti astepta oricand la o catastrofa, daca ignori problemele aparute la cauciucuri. Multi se impaca usor cu acest gand, mergand saptamani in sir cu un pneu care scapa aer, spunand ca probabil o fi un por pe undeva, astfel incat aleg ca, in loc sa cumpere un cauciuc nou, sa mearga o data la cateva zile la benzinarie sau la primul service care le iese in cale, pentru a mai pune niste aer. Nu mai punem timpul si banii cheltuiti pe aceste drumuri, bucurandu-ne ca, in loc sa scoatem o suta de lei din buzunar, dam cate doi lei baiatului de la coltul strazii, care sta cu pompa de presiune in mana. Aici, sunt doua posibilitati. Fie alegi sa schimbi din prima cauciucul, fie il demontezi si vezi care e problema. Daca se poate repara sau daca trebuie sa-l dai la reciclat. Altii, ar prefera sa astepte in continuare. Oare ce anume? Sa fie oare nevoia de a elimina corvoada verificarii presiunii o data la doua zile?

  Conceptul unui cauciuc fara aer a mai fost vehiculat, cel putin in mediul online, de cativa ani incoace. Unele companii se lauda chiar ca sunt foarte aproape de a dezvolta o tehnologie capabila sa scoata la pensie batranele cauciucuri cu aer, iar in locul lor sa promoveze niste chestii mai rigide, dar care nu sunt atat de costisitoare.

  Deocamdata nu exista inca asa ceva pe piata, insa lucrurile se pare ca merg in aceasta directie, fara cale de intoarcere. Deja, pe site-urile de specialitate au aparut articole care vorbesc despre structuri alcatuite din otel si cauciuc, concepute in special pentru vehiculele de teren, si care pot reprezenta o alternativa la anvelope off road clasice. Mai mult, se spune ca acestea rezista inclusiv la impuscarea cu gloante de mare calibru, continuandu-si drumul fara a resimti vreun obstacol.
  Lasand oarecum gluma la o parte, aceasta tehnologie este bazata pe un concept mai vechi, folosind o structura de tip fagure de miere, care se flexeaza atunci cand ruleaza peste o anumita suprafata. Conceptul sau deschis prevede inclusiv un sisem central de spite, care elimina astfel si nevoia unei jante pe care sa fie umflat cauciucul.

  La prima vedere, ideea este una cat se poate de realizabila, asa ca vremurile in care acest tip de roti vor fi instalate pe toate tipurile de vehicule nu sunt chiar departe. Singura problema mai ramane zgmotul produs de roti atunci cand ruleaza la viteza mai mare pe autostrada, din cauza curentilor de aer, sau noroiul si praful care se pot aduna pe fagure atunci cand este vreme rea. Cu siguranta, aceste pneuri vor aparea in viitorul apropiat. Asta nu inseamna,totusi, ca nu mai trebuie sa treceti pe la service atunci cand aveti probleme cu pneurile actuale.

  Location

  StreetView