Apicultura pentru incepatori

595
Publicitate

Apicultura poate fi un simplu hobby, sau o afacere profitabila din care sa traiesti tu si toata familia ta. Insa apicultorul incepator are o multime de intrebari in legatura cu aceasta profesie, mai bine zis pasiune. In randurile ce urmeaza voi incerca sa iti raspund la cele mai frecvente intrebari pe care le ai in minte.

Cateva sfaturi

Publicitate

Pentru inceput trebuie sa hotarasti ce anume ti-ar placea cel mai mult sa produci, si anume:

  • Miere
  • Polen
  • Ceara
  • Propolis
  • Crestereamatcilor
  • Crestereaalbinelor
  • Venin de albine
  • Laptisor de matca
  • ..etc

Toate aceste produse plus multe altele sunt oferite de catre albine.Daca vrei sa mergi pe productia de miere, trebuie sa studiezi foarte bine pastoralul, in ce zona sa mergi in pastoral, ce culesuri sunt importante in anul respectiv, in functie de clima, si zona unde te afli.

Insa in general 2-3 familii de albine sunt suficiente pentru un apicultor incepator, care nu a avut prea mari tangente cu albinele, insa isi doreste foarte mult.

Cu cat vei incepe sa prinzi mai multa experienta vei putea sa intelegi mai bine nevoile pe care albinele le au, si cum anume trebuie sa le ingrijesti astfel incat sa iti produca o cantitate cat mai mare de miere si alte produse.

Daca de exemplu alegi sa mergi pe productia de miere care este in continua crestere, iar costurile continua sa fie destul de mici, desi munca de apicultor nu este chiar asa usoara cum iti imaginezi.

Din pacate insa in Romania consumul de miere este unul destul de redus in comparatie cu cel din celelalte tari europene. Un roman consuma in medie cam 100 gr de miere pe an.

Dar acest lucru nu trebuie sa te descurajeze, pentru ca noi romanii nu avem atat de dezvoltata conceptia referitoare la viata sanatoasa bazata pe o alimentatie sanatoasa.

Insa practicand apicultura poti ajuta la schimbarea acestei mentalitati.

Intepaturile de albina

Inainte de a transforma apicultura intr-un hobby sau o sursa de venit, tine minte ca albinele inteapa. Albinele sigur te vor intepa pe tine si chiar pe membrii familiei tale.

Pentru majoritatea oamenilor intepatura de albina nu este una foarte periculoasa, poate provoca o durere mai mare sau mai mica si un oarecare disconfort. Pentru altii, cam 0,4% din populatia globului, intepatura de albine se poate dovedi a fi letala deoarece persoana respectiva poate intra in soc anafilactic.

De obicei exista o serie de indicatori care arata daca o persoana este alergica la albine, dar exista cazuri cand o persoana care nu stie ca este alergica poate fi intepata.

Astfel este normal ca zona intepata sa se umfle un pic, dar daca zona respectiva se umfla exagerat de mult, iar daca simti ca ai probleme cu respiratia si iti este tot mai rau, trebuie sa iti faci griji si sa suni cat mai repede la ambulanta.

Cum poti acumula mai multe cunonstinte despre albine?

Orice apicultor incepator are nevoie de sprijin, de un mentor care sa il ajute sa porneasca in aceasta lume minunata a albinelor. Iar pentru a putea sa descoperi cat mai multe secrete care stau in spatele unui apicultor de success, poti intra pe www.lectiiapicultura.ro sa descoperi impreuna cu mine lumea extraordinara pe care albinele o poate crea, iar tu ca si stupar sa beneficienzi de toate produsele pe care ti le ofera.

De asemenea mai poti citi carti si reviste de specialitate, este o metoda destul de buna de a afla o multime de informatii noi despre albine, insa nu se compara cu un mentor care deja a trecut prin tot acest proces de invatare, iar acuma iti furnizeaza direct ceea ce tu ai nevoie.

In concluzia acestui scurt articol, te invit deci sa intri pe siteul meu www.lectiiapicultura.ro pentru a cunoste mai bine cum anume sa ingrijesti albinele si care sunt necesitatile lor cele mai urgente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.