AROBS Transilvania Software a încheiat cel mai mare plasament privat de pe piața AeRO

291
Publicitate

AROBS Transilvania Software, compania românească specializată în software development, înregistrează un record istoric, prin încheierea cu succes a celui mai mare plasament privat de pe piața AeRO, de la Bursa de Valori București. Prin intermediul acestui plasament, Grupul AROBS a reușit atragerea unei sume în valoare de 74,2 milioane de lei. Listarea acțiunilor pe piața AeRO va avea loc în decursul următoarelor săptămâni, cu simbolul de tranzacționare AROBS. 

Publicitate

De la înființarea sa, din anul 1998, la Cluj-Napoca, AROBS s-a remarcat atât pe piața din România, cât și din Europa Centrală și de Sud-Est, prin furnizarea soluțiilor software de calitate, în diverse domenii precum: automotive, IoT, Fintech, travel technology, Enterprise și industria farmaceutică. Pentru a oferi servicii software și IT outsourcing la un nivel ridicat, AROBS dispune de cele mai noi tehnologii, o expertiză vastă dobândită în urma numeroaselor proiecte internaționale realizate cu succes, dar și de sute de specialiști dedicați și pasionați de tehnologie. 

Demersul de listare la Bursa de Valori București a început în data de 15 octombrie, prin realizarea primului pas, plasamentul privat a unui număr total de 54.697.494 de acțiuni. Această cifră reprezintă 12% din capitalul social actual al companiei. În cadrul acestui plasament au luat parte 9 investitori instituționali, 38 profesionali și 149 de investitori din retail. Prețul la care au fost vândute acțiunile s-a ridicat la valoarea de 1,357 lei pe acțiune. Datorită unei suprascrieri de 2,82 de ori, oferta s-a încheiat anticipat, în prima zi, iar valoarea totală a ordinelor plasate de investitori a ajuns la un nivel de 209,7 milioane de lei. 

O inițiativă apărută o dată cu demersul de listare pe piața AeRO este programul de tip Stock Option Plan, care urmează a fi implementat în cadrul companiei. Așadar, structura actuală a acționariatului arată astfel: 64% din acțiuni sunt deținute de Voicu Oprean, CEO și fondator, 8.8% este deținut de Cabrio Investment SRL, managerii și angajații cheie dețin 6.4%, investitorii BVB 12%, iar 8.8% va fi alocat programului Stock Option Plan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.