Asigurarile de locuinta PAD se fac usor in mediul online

839
Publicitate

Asigurarea PAD a devenit o obligatie, odata cu publicarea Legii nr. 260 din anul 2008. Astfel, toate persoanele care detin o locuinta sunt obligate sa incheie asigurarea PAD, cat mai repede. Aceasta asigurare are rolul de a ii despagubi in cazul in care au loc calamitati naturale in urma carora casele sunt distruse.

Printre dezastrele naturale acoperite „din punct de vedere financiar” de asigurarea PAD se numara cutremurele, alunecarile de teren sau inundatiile. Orice cladire ce se foloseste drept locuinta este asigurata. In ceea ce priveste termenul de „locuinta”, se mentioneaza faptul ca acesta se refera la locuinta de interventie, la casele de vacanta, la locuinta data de locul de munca, la locuinta de necesitate sau la locuinta de protocol.

Publicitate

Odata cu dezvoltarea Internetului si a domeniului de comert electronic, asigurarile de tip PAD se pot procura din mediul online.

Avand la indemana aceasta posibilitatea, veti putea economisi timp si nu veti mai fi nevoiti sa stati la cozile formate la casieriile firmelor de asigurare.

Asigurarea PAD – in ce situatii despagubeste proprietarii de locuinte?

Asigurarea PAD despagubeste proprietarii de locuinte in cazul in care au loc:

·         Cutremure naturale, cauzate de intercalarea, respectiv deplasarea placilor tectonice

·         Inundatii aparute din cauza precipitatiilor abundente sau din cauza ruperilor de baraj

·         Alunecari de teren cauzate de eroziunea naturala a pamantului

Asigurarea PAD: cu ce sume sunt despagubiti proprietarii de locuinte in cazul in care are loc o calamitate naturala?

Asigurarea PAD reprezinta un mijloc eficient de a le oferi persoanelor ce detin locuinte afectate de inundatii, cutremure sau alunecari de teren un sprijin. Astfel, acestea nu vor pleca de la zero, ci li se vor inmana diferite sume, ce variaza in functie de tipul locuintei pe care o detin.

In concordata cu Legea nr. 260 promulgata in anul 2008, locuintele fac parte din doua categorii. In acest sens, locuintele de tip A fac parte din prima categorie. Din categoria locuintelor de tip A fac parte casele a caror structura de rezistena este realizata fie din lemne, fie din beton armat, fie din metal. Tot din aceasta categorie fac parte si casele ai caror pereti sunt construiti din caramida sau din piatra arsa, din toate materialele ce au trecut prin procese de tratare chimice sau termice. In cazul locuintelor de tip A, proprietarii acestora trebuie sa achite suma de 20 de euro. Daca are loc vreun dezastru natural, polita PAD incheiata de o firma de asigurari ii va ajuta sa primeasca despagubiri de circa 20.000 de euro.

Din cea de a doua categorie, din categoria locuintelor de tip B, fac parte casele a caror structura de rezistenta este realizata din caramizi sau din pietre ce nu au trecut prin nicio serie de procese de tratare chimice sau termice. Totodata, in categoria locuintelor de tip B sunt incluse casele ai carori pereti sunt construiti din orice tip de material ce nu a fost supus tratarii chimice sau termice.

In cazul locuintelor de tip B, proprietarii acestora sunt obligati sa achite suma de 10 de euro, iar daca are loc vreo calamitate, asigurarea PAD ii va despagubi cu suma de 10.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.