Avantajele tamplariei din lemn si care sunt lucrurile de luat in considerare

602
Publicitate

Stiti care e principalul avantaj al evolutiei tehnologice pe piata mobilei? Faptul ca mobilierul acela greoi, imposibil de demontat si care scartaia, pe care il aveau sau pe care inca il au bunicii nostri, a disparut de pe piata. In locu-i, pe piata a inceput sa apara mobilier din pal de calitate, intr-o gama mult mai variata si mai interesanta. De fapt, piata e acum plina de variante care mai de care mai atragatoare atat pentru exterior, cat si pentru interior: de la usi si ferestre de lemn pana la tamplarie de interior (paturi, dulapuri, coltare etc).

Stiu din experienta unui an de lucru in vanzari de tamplarie din termopan ca lemnul este net superior tamplariei din PVC, iar asta din mai multe motive:

Publicitate
  • lemnul stratificat are un grad de izolare termic si fonic mult mai bun decat tamplaria clasica din termopan;
  • tamplaria de lemn nu favorizeaza aparitia condensului si nici a mucegaiului. La tamplaria din PVC, chiar si cu sticla low-e, tratata special pentru a respinge particulele de apa, mucegaiul apare in partea inferioara a tamplariei, nu pe geamuri, acolo unde favorizeaza distrugerea peretelui.
  • lemnul are o rezistenta mai buna chiar si in conditii de frig si umezeala, plus ca e mai ecologic fata de tamplaria din aluminiu sau din PVC.

Chiar daca tamplaria e din lemn, asta nu inseamna ca feroneria e speciala. Deseori, e acelasi tip de feronerie folosita ca si la tamplaria din termopan, doar ca e adaptata pentru lemn. Personal, recomand tuturor cititorilor sa aleaga produse care folosesc feronerie de la Rotto sau de la G-U, bazandu-ma pe experienta celor 12 luni petrecute intr-un showroom de vanzari de tamplarie.

De asemenea, si sticla folosita la tamplaria din lemn e termoizolanta. Eu recomand sticla low-e (precum am scris mai sus, e o sticla care respinge umezeala) cu o grosime de minim 20 de mm – 24 mm ar fi perfect in orice combinatie posibila. Daca nu stiati, sunt mai multe tipuri de sticla: unele sunt concepute sa ofere o izolatie fonica marita, unele capabile sa reflecte lumina (asa numita sticla-oglinda sau reflexiva). Daca alegeti o sticla reflexiva, va recomand ca ea sa nu fie pentru usile de exterior, caci pe timp de zi, intr-adevar, impiedica privirile indiscrete, insa atunci cand sursa de lumina e pe interior, iar afara e deja intuneric, nu mai ofera niciun pic de protectie. Multa lume greseste la acest aspect, de aceea consider ca e bine sa fiti preveniti dinainte.

Mai multe detalii despre tamplaria din lemn se pot citi pe http://www.seoads.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.