Aventurinul are o compozitie identica cu cea a cristalului de stanca

228

Cele mai multe bijuterii din piatre pretioase au atribute care sunt in mod traditional asociate cu eleganta si rafinamentul. Daca flouritul este cunoscut pentru sporirea capacitatii cognitive, iar citrinul este considerat un bun remediu pentru a linisti anxietatea, lolitul este asociat cu castigarea increderii in sine in timp ce ochiul de tigru sporeste averea, iar piatra soarelui este purtat pentru a usura stresul. Incearca-le pentru a vedea care este cel potrivit pentru tine! Aventurinul, uneori numit ”Piatra Raiului”, este folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru a proteja inima, spori creativitatea si totodata pentru a promova vindecarea. Aceasta piatra era utilizata in trecut de samani  pentru a putea deschide ”ochiul interior”. Se spune ca este de un real ajutor pentru cei care cauta un nou drum. Aventurinul este, de asemenea, utilizat pentru a atrage bani si a promova urcarea in plan ierarhic.

Cunoscatorii stiu ca daca isi doresc un aventurin il mai gasesc si sub denumirea de cuart verde. Avand in vedere proprietatile tamaduitoare avute, descrise si in randurile de mai sus, aventurinul este o piatra semipretioasa ce a fost si inca este destul de populara in China, si astazi purtand frumoasa denumire de YU sau ”Piatra Imparatului”. Aventurinul poate fi purtat ca talisman si tinut asupra noastra tot timpul deoarece aduce fericirea, calm interior, o stare de bine si o minte sanatoasa. Pe plan astrologic, aventurinul se potriveste foarte bine cu nativii nascuti in zodia Rac, deoarece confera acestora protectie.

Din punct de vedere fizic aventurinul are o compozitie identica cu cea a cristalului de stanca, citrinului, ametistului sau cuartului fumuriu. Acesta ajunge la o anumita culoare in functie de numeroasele tipuri de incluziuni care pot fi solide sau fluide. Rolul acestora este de a-si pune amprenta pe fetele de crestere ale acestui cristal. Este recomandat sa purtam asupra noastra pietre de aventurin deoarece acestea imbogatesc mintea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.