Backup de date – tot ce trebuie sa stiti despre acest proces

262

Data backup sau backup de date este un element foarte important in functionarea oricarei companii in secolul acesta. Avand in vedere ca tehnologia avanseaza extrem de rapid si ca informatiile sunt din ce in ce mai multe si mai accesibile, majoritatea acestor informatii se regasesc pe sisteme electronice. Toate sistemele electronice sunt supuse la riscuri si evident exista posbilitatea pierderii informatiilor ce se regaseau pe acele sisteme. Pentru a evita acest lucru, este recomandat ca fiecare companie sa efectueze un backup de date pentru a fi sigura ca in cazul unei intamplari nefericite, informatiile se afla la loc sigur si pot fi accesate oricand. Acest proces trebuie repetat regulat, in functie de importanta si numarul datelor stocate la punctele de lucru ale companiei.
Pierderea informatiilor ce nu dispun de un backup data vor contribui din plin la incetinirea procesului de functionare al oricarei companii, lucru ce poate conduce la pierderi majore pentru aceasta.

De ce este recomandat ca fiecare companie sa aiba un backup de date?

Dupa cum am spus si mai sus, in cazul unei intamplari nefericite informatiile de care o companie are nevoie pot fi pierdute. Pentru a evita insa pierderea lor, serviciul de backup date este cea mai buna solutie pentru ca informatiile sa nu se piarda de tot. Prin intermediul acestui proces, informatiile sunt „depozitate” de catre o companie ce ofera astfel de servicii, informatii la care se poate avea acces oricand si de oriunde, prin intermediul internetului.

Astfel, alegand un serviciu de backup de date nu trebuie sa va mai faceti griji de siguranta datelor. Acestea vor fi stocate in locuri foarte sigur si nu vor fi supuse riscurilor. Prin intermediul acestui serviciu compania respectiva poate functiona fara probleme chiar si in cazul in care apare vreo intamplare nefericita care duce la pierderea datelor stocate la sediu, date care insa se regasesc si la compania care furnizeaza serviciul de backup de date.

Principalul avantaj al unui backup de date este protejarea datelor

Faptul ca datele pot fi accesate oricand si de oriunde, este un lucru extrem de important pentru buna functionare a oricarei companii.
Data backup salveaza orice companie in cazul unui incendiu sau unei inundatii, daca HDD-ul unde erau tinute datele nu se mai aprinde, s-a ars, nu mai este „vazut” de sistemul de operare, anumite piese s-au stricat, datele au fost sterse din gresala etc. din aceste multiple cauze, un data backup este extrem de importan si este un serviciu pe care trebuie sa il aibe in vedere toate companiile atat mici, cat si medii si mari.

Un serviciu de backup date profesionist este cel oferit de Iron Mountain

Compania internationala Iron Mountain ofera serviciul de backup date intr-un mod extrem de profesionist. Aceasta companie va ajuta sa accesati si sa administrati toate datele dumneavoastra, respectand intocmai toate dispozitiile legate. Serviciul oferit de Iron Mountain permite programe da data backup in afara sediului companiei, avand multiple solutii de backup de date, toate acestea fiind stocate in servere din locatii diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.