Baile Herculane, loc de odihna si vindecare

584
Publicitate

Mai aveti timp in acest final torid de vara ca sa va rezervati pe ultima suta de metri o cazare Baile Herculane, intr-o locatie eleganta, confortabila si prietenoasa, unde puteti ca sa petreceti un sejur de neuitat.

Baile Herculane – informatii mai putin stiute

Publicitate

In ultimii ani, frumoasa statiune balneoclimaterica din vestul tarii, amplasata pe Valea Cernei, la doar 5 km de DN 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti – Timisoara – Budapesta, va asteapta cu drag ca sa petreceti acolo niste zile de vis, alaturi de familie. Cu certitudine o sa va intoarceti nu doar foarte relaxati, ci si mult mai sanatosi, datorita virtutilor vindecatoare incontestabile ale zonei, lucru stiut de mai bine de doua mii de ani.

Ca un element inedit, pe care probabil nu il stiati, Baile Herculane se afla pe aceeasi paralela geografica cu Venetia si Nisa, explicatie si pentru faptul ca se gaseste aici un climat bland, cu usoare accente mediteraneene.

Mai mult decat atat, desi este situata doar la 168 de metri inaltime deasupra nivelului marii (ca sa luam un termen de referinta foarte raspandit), aerul ionizat este destul de asemanator cu acela de care au parte doar alpinistii experimentati ce au sansa ca sa escaladeze varfurile montane de circa 3.000 de metri.

Nu-i asa ca este un adevarat noroc pentru oamenii obisnuiti, care nu fac parte din casta redusa a acelora ce pot urca in zonele cele mai inalte ale lumii, ca sa se bucure de un aer cu totul special, vindecator, energizant, chiar aici, in Romania?

Curele de la Baile Herculane, indicatii si contraindicatii

Tratamente la Baile Herculane pot face cu succes bolnavii ce sufera de afectiuni grave precum ar fi: reumatismul degenerativ, spondiloza, artroza, reumatismul articular, parezele de diferite tipuri, diabetul zaharat, bolile respiratorii, bolile cardiovasculare, bolile profesionale (in special silicoza), bolile din sfera ginecologica, ORL, afectiunile de natura oculara sau bolile dermatologice.

Pentru ca o cura de tratamente hidrotermale la Herculane sa aiba efectul scontat, este nevoie ca ea sa fie de o durata mai indelungata, macar de doua sau trei saptamani.

Asadar, incercati ca sa petreceti o perioada mai lunga in aceasta zona mirifica a Romaniei, daca doriti cu adevarat ca sa va refaceti sanatatea deteriorata din diverse cauze.

In plus, este bine, spun medicii, ca sa se faca nu una, ci doua cure pe an, pentru efecte mai bune.

Se porneste cu bai scurte ca durata, de circa 5 minute, iar timpul de imbaiere creste treptat, in fiecare zi, pe masura ce corpul se obisnuieste cu acest tip de tratament cu apa termala, cunoscut inca din vechime, de pe vremea romanilor.

Trebuie precizat ca in primele zile ale unei cure pot aparea dureri mai accentuate, acesta fiind un semn ca apa izvoarelor termale este cu adevarat benefica si ca organismul bolnavului are o asa numita criza de vindecare, care va disparea rapid pe masura ce tratamentul va contina.

Desi la Baile Herculane multe boli se amelioreaza sau se vindeca total, exista si bolnavi de anumite afectiuni care nu se pot bucura de asemenea cure.

In plus, copiii aflati in perioada de crestere nu au voie ca sa faca tratamente balneo alaturi de adulti, deoarece sulful are tendinta de a face calciul ca sa se depuna incorect pe oase in cazul celor mici, precizeaza specialistii.

Contraindicatiile in cazul persoanelor mature pentru tratamentul cu apele termale sulfuroase de la Baile Herculane sunt putine.

Doar cei care sufera de tumori, TBC, epilepsie sau de anumite tulburari psihice (depresie, anxietate) trebuie sa ocoleasca aceste cure. La fel si femeile insarcinate.

24387sara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.