Banda led cel mai folosit accesoriu in iluminarea decorativa

447
Publicitate

Iluminarea decorativa cu banda led castiga primul loc in optiunile pasionatilor acestui tip de design, din doua motive. Intai, este cel mai simplu de montat si utilizat produs din aceasta categorie, iar apoi beneficiile in privinta ornamentarii decorative prin iluminare sunt net superioare si versatile oricarei alte solutii.

Spuneam despre primele doua motive pentru care banda led este atat de apreciata, insa am sa va arat ca sunt inca multe alte aspecte pe care merita sa le cunoasteti. Consumul de electricitate este important si nu o data punand in functiune un anumit produs pentru iluminare decorativa ati observat ca factura are un cost suplimentar. Ei bine, banda led va scuteste de acest lucru pentru ca se pot alege diferite modele de banda led al caror consum pe fiecare metru liniar instalat poate varia intre 4,8W si 14,4W. Ultima valoare este pentru produsele din gama de banda led care contin led-uri in cele trei culori de baza (rosu/verde/albastru) RGB si care se pot utiliza impreuna cu dispozitive electronice speciale pentru controlul luminozitatii si al culorii luminii.

Publicitate

Chiar si cel mai ridicat consum este rezonabil in raport cu efectul pe care il veti crea in spatiul unde decideti instalarea de banda led. Un lucru trebuie prevazut anterior cumpararii si anume, daca montati banda led in interiorul unei locuinte sau sediu de birouri, sau in exterior, adica in aer liber. Solicitati expres sa cunoasteti acest amanunt pentru ca toate benzile pentru exterior sunt prevazute sa reziste la temperaturi scazute si la umezeala. Este limpede ca o banda led pentru exterior va functiona perfect si la interior, insa una cu destinatie de interior se va defecta rapid atunci cand va fi expusa conditiilor meteo si de temperatura dincolo de caracteristicile sale obisnuite.

Pentru oricare dintre cele doua variante de produse, aveti de ales daca folositi un profil banda led. Este un accesoriu care se achizitioneaza suplimentar si al carui rol este util pentru pastrarea in folosire sigura si totodata estetica a instalatiei de banda led. Aceste profile se instaleaza extrem de simplu si le pot fi adaptate dispersoare incat lumina produsa de banda led sa fie si mai ampla. Simultan, profilul din aluminiu asigura o ventilatie suplimentara pentru banda cu led.

Daca toate accesoriile sunt pregatite si aveti deja facuta schema traseului ce va fi parcurs de banda led, puteti incepe montajul. Oricum, daca considerati ca nu aveti abilitatea de a o monta chemati un electrician si totul se rezolva rapid. Nu uitati insa sa verificati daca si priza unde veti conecta instalatia este in buna functionare. In caz de nevoie, cu aceasta ocazie, inlocuiti vechile prize cu produse de calitate din gama de prize si intrerupatoare Schneider.

banda led

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.