Bateria auto start-stop, solutie pentru reducerea poluarii in trafic

492
Publicitate

Producatorii de baterii auto ofera clientilor produse tot mai performante, in consens cu cele mai noi tendinte de pe piata autovehiculelor.

In conditiile in care preocuparea pentru un mediu ambiant nepoluat este tot mai vizibila, apar noi si noi sisteme de deplasare auto, printre care si cel denumit start-stop.

Publicitate

Ce este un sistem auto start-stop?

Sistemul auto start stop este acel sistem care opreste motorul la ralanti (adica la mersul incetinit al unui motor cu ardere interna), pentru a reduce gradul de poluare prin degajarea unei cantitati mai mici de noxe, facand in acelasi timp si o economisire a volumului de carburant consumat.

In fapt, acest sistem este astfel proiectat incat sa opreasca motorul masinii in perioadele in care aceasta stationeaza, iar in conditiile traficului romanesc, trebuie sa recunoastem cinstit ca astfel de intervale de timp in care stam pe loc pe traseele urbane (si nu numai) nu sunt deloc putine.

Cei care se gandesc ca un asemenea sistem nu era necesar, din moment ce pot opri pur si simplu motorul manual, “din cheie”, se inseala.

O asfel de stopare fortata poate ca sa aiba efecte nedorite asupra subansamblelor autovehiculului respectiv, in principal uzandu-le prematur.

In schimb, un sistem automat de acest gen pur si simplu opreste motorul fara prejudicii asupra altor elemente ale masinii.

Evident, este nevoie de o echipare speciala pentru a beneficia de avantajele Start-Stop.

In principal de un anumit tip de acumulator, hibrid, diferit de cel clasic.

Asadar, masina nu este una dotata cu motor electric, el fiind unul obisnuit, cu combustie interna, de preferinta diesel, dar care are o baterie auto diferita de cele conventionale, binecunoscute de catre toti soferii.

Sistemul Start-Stop se activeaza de la un buton. Odata realizata aceasta comanda, el poate porni/opri automat motorul.

Motorul autovehicului va porni ulterior mai repede decat unul obisnuit, deoarece lucrurile se intampla ca si cand contactul ar fi deja pus, iar pompa de combustibil nu mai are nevoie de armare.

In magazinele de profil se gasesc baterii auto start-stop la preturi convenabile, asa incat chiar merita sa luati in calcul aceasta optiune, daca doriti ca sa protejati mediul inconjurator.

In plus, se poate face si o economie de combustibil de circa 1-1,5 litri la 100 de km parcursi.

Masinile marca Opel, BMW, Volkswagen, Mercedes, deja il utilizeaza, asa incat va fi tot mai popular in anii ce vin, mai ales ca si Uniunea Europeana sustine cu entuziasm implementarea acestui tip de sistem de protectie a mediului ambiant.

safaf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.