Becuri auto de calitate de la AutoHut – importante pentru siguranta la drum

312

In trafic, la drum lung sau chiar si pe drumuri pustiite, este de fiecare data nevoie de becuri auto: soferul trebuie sa vada incotro i se indreapta masina, dar si ceilalti participanti la trafic trebuie sa cunoasca pozitia celuilalt, din motive evidente. Asadar, nu se poate fara becuri la masina.

 

Important este ca becurile auto nu sunt numai farurile, ci si stopurile, led-urile de la numarul de inmatriculare, becurile si ledurile din interior, de la oglinzi, din bord si asa mai departe.

 

Cate tipuri de becuri auto exista?

Becurile auto se pot clasifica in functie de putere (numarul de V inscriptionat pe bec sau pe ambalaj) si de tipul de functionare (modalitatea de iluminare). In magazinul online AutoHut, exista toate tipurile de becuri auto, dupa cum urmeaza: becuri auto cu halogen, becuri auto cu led, becuri auto cu xenon.

 

Becurile cu halogen sunt din ce in ce mai rar folosite, insa becurile auto led castiga din ce in ce mai mult teren, caci lumineaza foarte bine, pot fi instalate in oricare dintre pozitiile unde sunt instalate si sunt usor de gasit.

 

Sistemul de iluminat auto cuprinde, de cele mai multe ori: becuri pentru faza scurta si faza lunga, proiectoare de ceata (fata/spate), semnalizatoare (fata/spate), stopuri, pozitii (fata/spate), becuri auto marsarier, becuri pentru numarul de inmatriculare si becuri auto pentru interior (in bord, in portiere, la pedale, in plafoniera etc).

 

De altfel, utilizatorii site-ului AutoHut pot gasi in magazinul virtual si alte piese componente pentru faruri, dar si piese auto pentru electrica, mecanica si intretinere auto.

 

Ce mai trebuie stiut despre becurile auto?

Trebuie stiut ca becurile cu xenon sunt mai greu de instalat si, de asemenea, exista cateva mentiuni in legislatie privind la acestea. Pentru ca nu toata lumea cunoaste felul in care trebuie instalate xenoanele si nici care sunt specificatiile legale, soferul risca sa primeasca amenda in cazul in care sistemul sau de iluminare nu intruneste standardele.

 

De asemenea, trebuie stiut ca folosirea de becuri auto cu led poate cauza afisarea unor erori in bord – acest lucru se intampla din cauza ca becurile LED consuma foarte putin si, pentru a evita astfel de situatii, sunt legate in paralel 2 becuri.

 

Este important ca soferul sa stinga toate luminile si sa opreasca toti consumatorii dupa ce opreste motorul, pentru a prelungi viata bateriei masinii personale.

 

Pentru informatii suplimentare despre kituri de becuri auto si pentru achizitionarea de becuri auto accesati site-ul oficial AutoHut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.