Beneficii ale sistemelor de supraveghere wireless

501
Publicitate

Inovatia a facut posibila introducerea acestor sisteme inclusiv pentru locuinte si spatii mici datorita tehnologiei wireless si IP care nu mai necesita monitoare si DVR-uri ce ar trebui instalate intr-o camera separata.

Intr-o era in care telefoanele fixe dispar iar folosirea smartphone-urilor este ceva absolut obisnuit si tehnologia sistemelor de supraveghere trebuie sa tina pasul, s-a adaptat tehnologia wireless la preturi mai mici de instalare si practicabilitate crescuta. Aceste sisteme de supraveghere nu au nevoie de mult hardware si multe cabluri, se instaleaza usor si rapid si sunt perfecte pentru orice tip de spatiu.

Publicitate

Beneficiile sistemelor de supraveghere pentru casa

1. Sistemele de supraveghere wireless nu au nevoie de cabluri – Poate parea greu de crezut dar la instalarea unor sisteme mai complexe, in locuinte mari sau cu mai multe etaje, pe langa numarul de camere video necesar, o mare parte din investitie este reprezentata si de costul cablajului si al montarii mult mai dificile. Este nevoie de gauri, de multi metri de cablu, efort, timp si bani pierduti. De asemenea, problema cu sistemele de supraveghere pe cablu este aceea ca un spargator experimentat va sti sa taie cablurile necesare dezactivand astfel sistemul de supraveghere din intreaga casa.

2 Supraveghere video pentru siguranta locuintei – Este clar ca cel mai important motiv pentru a instala un sistem de supraveghere este siguranta locuintei. In general spargatorii tind sa urmareasca cateva zile proprietatea inainte de a se decide asupra unei lovituri. Daca se observa un sistem de supraveghere in functiune, cel mai adesea acestia vor evita sa incerce sa intre pe proprietate. De asemenea unele companii de asigurari ofera reduceri celor care au casa protejata de astfel de sisteme.

3 Proprietarii sunt alertati oriunde s-ar afla – Una dintre problemele unor sisteme de supraveghere si alarma clasice este faptul ca acestea sunt utile doar in momentul in care cineva se afla in casa sau daca cineva priveste imaginile de pe monitor in timp real (spre exemplu un angajat de securitate). Datorita tehnologiei noi sistemele de securitate si supraveghere pot conecta instant atat proprietarul cat si firmele de protectie sau politia dupa cum sunt setate.

Proprietarii isi pot conecta tableta, laptopul sau telefonul la sistemul de supraveghere video si pot alege sa primeasca alerte in functie de anumite evenimente: atunci cand cineva intra intr-o anumita camera sau cand se observa activitate intre anumite ore. Acest sistem poate de asemenea fi folosit in timp real pentru a monitoriza dadaca ce se ocupa de copii sau asistentul care se ocupa de un membru al familiei ce are nevoie de supraveghere constanta.

4. Automatizarea locuintei – Pare un concept scos dintr-un film SF, insa noua tehnologie face posibila conectarea locuintei la sisteme de securitate integrate extrem de complexe in care camerele video, alarmele si alti senzori functioneaza impreuna pentru a asigura maximul de protectie. Conectate prin sisteme wireless si legate la dispozitive mobile cu conexiune la internet, aceste sisteme fac posibile actiuni precum inchiderea si deschiderea usilor, stingerea si aprinderea luminilor sau pornirea caldurii in casa, toate acestea de la distanta.

5. Accesibilitate – Desi toate aceste trasaturi ale sistemelor de supraveghere wireless disponibile multumita avansurilor tehnologiei par aproape incredibile, pretul nu este pe masura. Dimpotriva, acestea nu sunt tehnologii disponibile doar celor extrem de bogati care traiesc in lux si au acces la cele mai noi inovatii in materie de tehnologie. Acestea sunt disponibile oricarei persoane interesate de siguranta locuintei si supraveghere video, fiind chiar mai ieftine decat un sistem vechi de supraveghere analogica, pentru care era nevoie de mult mai multe echipamente, cablaje si chiar personal de securitate angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.