Bonuri cadou pentru angajati merituosi

408
Publicitate

Metodele de motivare ale angajatilor prin diverse tichete oferite de angajatori sunt din ce in ce mai des intalnite. Initial s-au oferit bonuri de masa, iar menirea acestora era sa sporeasca putin veniturile angajatului. Ulterior, angajatorii au trecut la alte metode de a-si motiva angajatii, bonurile cadou fiind una dintre aceste metode.

 tichete-de-Cadou-Pass-strategie-de-hr-2015_0

Publicitate

In primul rand, aceasta metoda scuteste angajatorul de plata impozitului pe care in mod normal l-ar plati daca i-ar oferi angajatului suma de bani de valoarea tichetelor de masa. Acelasi lucru se intampla si in cazul bonurilor cadou. Aceste bonuri se ofera de cele mai multe ori in perioada Sarbatorilor importante si inlocuiesc vechile “prime”. Valoarea nu este una clar stabilita, ci o decide fiecare angajator in parte. Sunt cazuri de persoane care primesc tichete cadou in valoare de 500 de lei, dar si cazuri in care valoarea acestora este de 200 de lei.

Tichetele cadou pot fi folosind in principal in hypermarketuri si din acest motiv sunt un bun ajutor atunci cand vine vorba de cumparaturile dinaintea Sarbatorilor. Astfel, angajatul nu mai este nevoit sa cheltuiasca bani, ci plateste cu ajutorul tichetelor. In plus, mai pot fi folosite si in anumite magazine de haine, electrocasnice, decoratiuni interioare, mobilier, bijuterii sau chiar in cele in care se comercializeaza plante.

In concluzie, bonurile cadou sunt poate cea mai buna metoda de a-i rasplati pe angajati in momentele in care au nevoie de un bonus financiar. In primul rand, angajatorul este scutit de taxele uriase pe care trebuie sa le plateasca daca ar oferi aceeasi suma doar ca in bani, iar angajatorul se bucura de aceste tichete ca si cum ar fi bani. Mai mult de atat, fiind scutiti de plata impozitelor, angajatorii pot mari aceste bonusuri in companiile unde deja sunt oferite asa zisele “prime”, iar muncitorii vor avea un venit suplimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.