Bonurile de masa pe card, cum se utilizeaza

0
334

Bonurile de masa pe card reprezinta virarea sumelor de bani aferente pe un card electronic, in mod  asemanator cardului de salariu. Pentru cardul de tichete de masa nu se plateste insa comision bancar.

Cardurile se reincarca luna de luna de catre angajator,  suma pe care un salariat o primeste pe card fiind in jurul valorii de 200 de lei.

Persoanele care primesc aceste beneficii sut angajati ai companiilor private

Posesorii de bonuri de masa pe card pot verifica  soldul disponibil in cont. Pot plati cu aceste carduri de masa la magazinele alimentare care au contract cu firma producatoare, dar si la unele cantine si la restaurant.

Bonurile de masa pe card sunt foarte usor de utilizat, mai ales ca multi dintre cei care le primesc sunt familiarizati cu cardurile bancare.

Suma de pe card poate sa fie cheltuita intr-o singura repriza de cumparaturi sau in mai multe reprize, nu exista limitari in acest sens, ceea ce este extraordinar.

Companiile sunt cele care iau decizia folosirii cardurilor de masa pe card.

Aceste bonuri de masa pe card nu sunt obligatorii, ci ele reprezinta o alternativa la tichetele oferite pe suport de hartie. Trecerea de la sistemul vechi la cel nou se face treptat, nu exista legi care sa ii oblige pe angajatori sa faca vreo schimbare in acest sens, ceea ce este ideal.

Fiecare firma care are in plan sa emita tichete de masa, indiferent de suport, are nevoie de autorizare de la reprezentantii Ministerului Finantelor Publice. Printre firmele care emit astfel de bonuri de masa pe card se numara, de exemplu, Sodexo.

 

Tichetele de masa in format electronic sunt usor de folosit si de catre angajati. In prezent, in mai multe tari din lume functioneaza acest sistem electronic de emitere a cardurilor pentru hrana. Ca si in cazul tichetelor de masa, cu aceste bonuri in format electronic nu pot fi cumparate in niciun caz bauturi alcoolice si tigari, dupa cum spun legile aflate in vigoare. Bonurile de masa sunt un beneficiu de care se bucura angajatii mai multor companii din tara noastra, acestea fiind incluse in pachetul salarial.

card-Gusto-Pass-sodexo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.