Broker de asigurari sau companie de asigurari propriu-zisa?

503
Publicitate

S-a modificat legea RCA-ului de curand, de aceea soferii probabil ca doresc ca sa afle cat mai multe detalii despre cum vor decurge lucrurile in 2018 in acest domeniu, al asigurarilor auto si unde pot ca sa incheie cel mai bun contract de asigurare vehicule de raspundere civila obligatorie platind cat mai putin bani.

O pot face pe site-ul liderasig.ro, unde vor gasi profesionisti adevarati cu o mare experienta in domeniu!

Publicitate

Conducatorii auto nu se pot descurca prea bine prin forte proprii data fiind incalceala de reglementari din asigurari, nici macar daca vor pierde ore pretioase interesandu-se pe internet, de aceea este mult mai bine ca sa ia direct legatura cu un broker profesionist, fie si online, daca nu se pot deplasa personal la biroul societatii de intermedieri respective.

In acest fel pot ca sa incheie asigurari rca ieftine, chiar daca ele par a fi destul de greu de gasit in acest sfarsit de an, 2017.

Ce este un broker de asigurari auto?

Un broker de asigurari auto este un intermediar, fapt ce il deosebeste radical de un agent de asigurari propriu-zis, care lucreaza doar pentru o anumita societate de asigurari.

Brokerul de asigurari persoana juridica este, de regula, partener al mai multor firme de asigurari, avand o afacere independenta, de intermediere in domeniul asigurarilor.

Sfera sa de activitate o reprezinta oferirea de servicii clientilor prin care sa le usureze acestora cautarea si gasirea celor mai bune oferte de asigurari de pe piata, la cele mai bune preturi posibile.

Exista brokeri pentru toate categoriile de asigurari: auto, imobiliare, de viata, raspundere profesionala, calatorii.

Desi aparent este o simpla veriga de legatura in raportul ce se incheie intre client si firma de asigurari propriu-zisa, brokerul este (sau ar trebui ca sa fie!) mai intai de orice un consilier care cunoaste in detaliu piata asigurarilor si evolutiile probabile ce se pot manifesta in viitor, mai ales in tara noastra, unde legislatia este extrem de volativa, in continua schimbare, modificare, abrogare.

Avand un rol de ghidare al clientului, angajatii unei firme de intermediere actioneaza prin metode si strategii specifice in incercarea, de cele mai multe ori reusita, de a-l face pe client (persoana fizica sau persoana juridica) ca sa constientizeze care sunt nevoile lui reale in materie de asigurari auto, ca il indrume spre acea societate de asigurari care ofera cele mai bune conditii de incheiere a unui contract in acest domeniu.

Datorita activitatii pe care o desfasoara, un broker auto, precum LiderAsig are menirea si de a negocia preturile cu partenerii sai (companiile de asigurare) spre a obtine niste conditii cat mai avantajoase de intocmire a politelor pentru clientii care le solicita la serviciile de intermediere.

Un broker de asigurari auto va putea spune imediat unui client care sunt avantajele si dezavantajele de a incheia o anumita polita de asigurare la o companie sau la alta.

Brokerul este chiar obligat prin reglementari precise ca sa faca aceste recomandari favorabile beneficiarilor serviciilor pe care le presteaza, sa prezinte o analiza comparativa a ofertelor de pe piata privitoare la un anumit tip de asigurare.

In plus, clientul ce apeleaza la un intermediar in asigurari poate ca sa afle cu acest prilej si de existenta altor tipuri de asigurari ce l-ar putea interesa, atractive si accesibile ca pret.

Dezavantajele de a apela la un intermediar de asigurari neprofesionist sunt urmatoarele:

  • anumiti brokeri “no name” lucreaza doar cu cateva companii de profil,nu cu intreaga piata, asa incat clientul poate rata unele variante mai convenabile;
  • mai exista inca brokeri de asigurari partinitori, care au tendinta de a orienta clientii doar spre unele companii sau spre incheierea acelor contracte de asigurare de pe urma carora ei, in calitate de intermediari, vor primi cele mai mare comisione.

Tocmai din acest motiv, orice persoana care vrea sa incheie o asigurare trebuie sa se adreseze doar firmelor de intermediere cu notorietate, cu mare experienta in domeniu.

LiderAsig este cu siguranta una dintre cele mai bine cotate din bransa!

646x404

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.