Camerele de exterior varifocale

387
Publicitate

Numeroasele optiuni in materie de supraveghere video pot parea coplesitoare pentru cumparatorul neavizat. Una dintre cele mai importante alegeri pe care clientii trebuie sa o faca la achizitionarea unei camere de supraveghere este tipul de lentila. Pentru sistemele analogice CCTV exista doua tipuri de camere: cele cu lentila fixa si camerele de exterior varifocale.

Ce inseamna lentila varifocala?

Publicitate

Cele mai multe modele de camere de supraveghere au lentila fixa, ceea ce inseamna ca imaginea nu poate fi schimbata, astfel incat acestea pot fi folosite fie pentru prim planuri, fie pentru imagini de ansamblu, dar nu pentru ambele. Odata instalata, lentila fixa nu mai poate fi ajustata, de aceea se recomanda apelarea la profesionisti.

Pe de alta parte, lentila varifocala, care nu este optiunea standard pentru camerele de supraveghere si din acest motiv putin mai scumpa, poate fi ajustata in orice moment al folosirii camerei. Asta inseamna ca erorile de instalare nu mai sunt o problema atat de mare, iar camera in sine este mult mai flexibila, aceasta putandu-se adapta in pas cu nevoile clientului.

Modele standard de camere exterior varifocale:

  • camere cu lentile de 2.8 – 12 mm
  • camere cu lentile de 3.5 – 8 mm
  • camere cu lentile de 6 – 60 mm
  • camere cu lentile de 5 – 100 mm

Aceste numere indica modul in care camera capteaza detaliile, numarul mai mare indica zoom-ul, deci capacitatea camerei de a capta detalii. Numarul mai mic inseamna wide view, insa mai putine detalii. Cu cat este diferenta mai mare intre cele doua numere cu atat focalizarea poate fi ajustata mai fin, in functie de nevoile clientului. Click pentru o oferta detaliata de astfel de camere

Avantajele unei camere de exterior varifocale

Multi clienti sunt descurajati de pret si aleg varianta lentilelor fixe care sunt ideale pentru interior si spatii mici insa nu sunt la fel de eficiente pentru supravegherea de exterior. Atunci cand se concepe un sistem CCTV trebuie luate in considerare criterii precum spatiul ce trebuie acoperit si importanta detaliilor. Spre exemplu, pentru a indentifica o persoana aflata la 10 metri de camera instalata, o lentila fixa nu are capacitatea de a reda detaliile necesare.

In acest sens, cumparatorul are trei optiuni:

1. Achizitionarea sistemelor cu lentila fixa care sunt cele mai ieftine dar care nu ofera cea mai eficienta metoda de supraveghere, in mod special pentru spatiile exterioare.

2. Achizitionarea unui sistem HD extrem de costisitor prin comparatie, dar care ofera calitatea detaliului necesara pentru o supraveghere eficienta fara a folosi un numar prea mare de camere.

3. Achizitionarea unui sistem cu camere exterior varifocale, la un pret accesibil, care ofera flexibilitate in ceea ce priveste tipul de supraveghere dorit. Cu acest tip de camere, clientii pot obtine atat imaginile de ansamblu in care se poate urmari activitatea generala cat si detaliile.

Camerele varifocale pot fi indreptate catre un punct de interes si refocalizate pentru o imagine mai clara a detaliilor. Spre exemplu, pentru supravegherea unei parcari, in functie de modelul camerelor de exterior varifocale, este posibila atat o imagine de ansamblu al intregului spatiu, cat si indentificarea unei persoane care tocmai coboara din masina la o distanta de peste 6 metri. Aceasta flexibilitate oferita de acest tip de camere asigura un sistem de securitate eficient si versatil, fara a trebui sa se investeasca in camere high definition acolo unde nu este nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.