Cand este necesar sa iti faci programare la o clinica de endocrinologie?

436

Medicii endocrinologici se ocupa cu studierea glandelor endocrine si a hormonilor. Va aduc la cunostinta ca este de maxima importanta ca o buna functionare a sistemului endocrin sa fie mentinuta deoarece acesta are niste functii vitale: regleaza metabolismul si aportul nutritiv, mentine homeostaza si, nu in ultimul rand, se ocupa cu diferentierea sexuala si reproducerea.

clinica endocrinologie

Pentru a va mentine starea de sanatate, va recomand ca la un interval regulat de timp sa va faceti o programare la o clinica de endocrinologie.

De ce trebuie sa acorzi atentie vizitei la o clinica de endocrinologie?

Va aduc in vedere, ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca problemele endocrinologice apar cu o frecventa destul de ridicata.

Studiile arata ca afecteaza unul din cinci locuitori de pe planeta. Cea mai des problema diagnosticata in urma unui consult de endocrinologie este cea legata de glanda tiroida. Dar pe langa aceasta, probleme ce tin de pancreas, hipofiza sau suprarenale sunt si acestea depistate intr-o clinica de endocrinologie cu o frecventa destul de ridicata. Aceste afectiuni sunt considerate de catre specialistii in domeniu ca fiind complexe si nu este atat de usor de pus un diagnostic.

Astfel ca, va aduc la cunostinta ca majoritatea mediciilor va vor spune ca un set de analize de endocrinologie trebuie efectuate pentru stabilirea unui diagnostic cu o acuratete cat mai mare.

Care sunt simptomele care iti pot indica ca este timpul sa iti faci o programare la o clinica de endocrinologie?

Exista mai mult cazuri cand este nevoie sa iti faci o programare la o clinica de endocrinologie. Va sfatuiesc sa fiti intotdeauna atenti la urmatoarele simptome si sa le depistati din timp:

  • Anormalitati ale ciclului menstrual;
  • Insomnie si palpitatii;
  • Hipertensiune arteriala, dar asta in cazul tinerilor;
  • Constipatie, ragusala, oboseala;
  • Crestere subita in greutate;
  • Durere la nivelul sanilor;
  • Tumefierea regiunii cervicale anterioare.

Este important sa depistati astfel de simptome din timp pentru a va putea programa la o clinica de endocrinologie cat mai repede posibil pentru a evita inrautatirea problemelor pe viitor.

Daca ai observat cumva simptome care iti pot indica o problema endocrinologica, nu ezita sa iti faci o programare pentru un consult de endocrinologie la Clinica Medicala Romgermed

Cazul tau va fi preluat cat de repede se poate de un medic specialist. Toata echipa Grupului Medical Romgermed este bine pregatita, iar datorita experientei vaste stie sa actioneze cu profesionalism in orice situatie. Intotdeauna va sfatuiesc sa nu mai lasati sanatatea pe locul doi si sa va faceti chiar acum o programare la unul din cabinetele Clinicii Medicale Romgemed!

clinica endocrinologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.