Care sunt avantajele psihologiei si cum ne poate psihoterapia

301

Psihologia este stiinta care se ocupa cu studiul comportamentului uman si a proceselor mentale. In ciuda faptului ca perceptia asupra psihologiei poate fi inca si in prezent una nefavorabila, aceasta stiinta poate ajuta intr-o mare varietate de domenii. Psihologii lucreaza in diferite zone ale societatii, iar atentia lor este canalizata asupra ameliorarii problemelor curente.

Depresia, anxietatea, stresul, trauma sau fobiile sunt primele elemente care ne vin in minte atunci cand ne gandim la ajutor psihologic. Insa, atentia lor nu se opreste aici. Psihologii pot lucra atat cu copiii, cat si cu adultii pentru a usura tranzitia in cazul unui divort sau a unei separari. Exercitiile propuse de ei pot face parte din terapia necesara in astfel de cazuri. La locul de munca, prin intermediul psihoterapiei, se pot descoperi care sunt cele mai bune metode de a motiva angajatii si cum pot ramane acestia fericiti. In cazul educatiei, psihoterapia ajuta la formarea sistemului educational prin propuneri care tin elevii in priza si le capteaza atentia. In context legal, psihologia poate ajuta politistii si avocatii in munca lor. In sport, aceasta stiinta poate creste performanta atletilor si a sportivilor. Desi poate parea un element simplist la prima vedere, psihologia este o stiinta complexa ce se extinde pe multe domenii si are ramificatii puternice in societate.

Terapia de cuplu este o ramura a psihoterapiei. De foarte multe ori auzim in ziua de azi ca un cuplu s-a despartit din cauza problemelor sau a lipsei comunicarii. Cuplurile se destrama inainte de a avea ocazia de a incerca sa abordeze anumite schimbari pentru a remedia situatia ce a dus la instrainare. Terapia de cuplu vine in ajutorul partenerilor de cupu inainte ca ultimul pas sa fie facut. Prin terapie de cuplu se poate descoperi daca se pot lua anumite decizii pentru a ameliora viata impreuna sau decizia de a merge pe drumuri separate. Cu toate acestea, terapia nu este utilizata doar in momentul in care exista probleme. Din contra, se poate apela la terapie de cuplu si pentru intarirea relatiilor din cadrul parteneriatului, pentru a consolida legaturile si a obtine o intelegere reciproca mult mai buna. Astfel viata de cuplu se va imbunatati, iar sansele ca legatura dintre cei doi sa ramana la fel de puternica, daca nu chiar mai puternica, cresc.

Terapie de cuplu in Bucuresti se poate face in cadrul cabinetelor specializate precum cel al psihologului Camelia Dracsineanu. Acest cabinet ofera diferite servicii psihoterapeutice precum terapie de cuplu, terapie de familie, consiliere psihologica, dar si terapie pentru adulti si adolescenti. De asemenea, pentru cei care doresc sa se autocunoasca si sa se dezvolte, terapia individuala este parte din portofoliul cabinetului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.