Care sunt avantajele si proprietatile unei folii solare profesionale?

317
Publicitate

Care sunt avantajele si proprietatile unei folii solare profesionale?Numeroasele avantaje ale utilizarii unei folii profesionale pentru acoperirea serelor si solariilor se datoreaza in principal proprietatilor speciale ale acestor tipuri de folii. Fiecare dintre aceste proprietati este data de prezenta in structura fizica a foliei a unor aditivi de ultima generatie.

Proprietatile unei folii solare sunt:

Publicitate
  • sa fie rezistenta la razele soarelui cel putin atat timp cat dureaza garantia oferita de producator.
  • sa blocheze sau sa impiedice pe cat posibil pierderea caldurii acumulate in timpul zilei, in special daca se doreste cultivarea unor culturi de legume extra timpurii. Aceasta proprietate se numeste “efect termic”.
  • sa fie transparenta la razele de lumina in asa-numita zona fotosintetic activa. Aceasta proprietate este esentiala pentru o crestere optima a plantelor si se numeste “transparenta PAR (zona fotosintetic activa)”;
  • sa reziste la actiuni mecanice elastice, cum ar fi dilatarea termica si contractia la inghet, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina si impermeabilitatea la apa.

Alte proprietati:

  • Difuzarea luminii – prezenta razelor de lumina in zona PAR poate fi completata prin schimbarea directiei acestora la intrarea in sera sau in solar, permitand plantelor sa primeasca lumina din toate directiile;
  • Anti-picurare – impiedicand formarea picaturilor mari de apa in interiorul foliei, aceste picaturi sunt inlocuite de picaturi foarte mici, aproape nedetectabile, care seamana foarte mult cu un strat uniform si foarte subtire de apa;
  • Blocarea intrarii radiatiilor UV in sera sau solar;
  • Anticeata – prevenirea aburului in sere si solarii;
  • Antipraf – prevenirea depunerii prafului pe suprafata exterioara a foliei.

Prezenta aditivilor stabilizatori UV in pelicula ii confera acesteia protectie impotriva degradarii fotooxidante prin absorbtia radiatiilor UV specifice. Cu cat cantitatea si calitatea aditivilor stabilizatori UV sunt mai mari, cu atat mai buna este pelicula. Aditivii stabilizatori UV de ultima generatie (oxizi metalici) si nu de origine organica (utilizati in filmele obisnuite si ieftine) asigura o durata de viata a filmului in care sunt utilizati de pana la 5 ani.

Un aspect important de care trebuie sa se tina cont intr-o sera sau intr-un solar este asigurarea si mentinerea unei temperaturi optime pentru cresterea si dezvoltarea plantelor. Daca aerul este cald noaptea, acest aer isi imparte o parte din caldura cu plantele. Se stie, de asemenea, ca aerul este un transportor foarte slab de caldura, astfel incat exista o limita in masura in care aerul poate incalzi plantele, deoarece o mare parte a caldurii se pierde prin convectie si radiatie.

Cu alte cuvinte, plantele pierd caldura in aer, care o transfera mai departe in atmosfera. Viteza cu care se intampla acest lucru este puternic influentata de tipul de folie folosita pentru a acoperi sera sau solarul.

Efectul foliei cu aditivi IR in mentinerea temperaturii optime pentru cresterea si dezvoltarea plantelor nu este singurul avantaj al acestui tip de folie. Un alt avantaj foarte important este acela ca efectul de condensare a apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) se va produce numai dupa ce umiditatea s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele.

Alegeti cu incredere foliile profesionale pentru sera si solar de pe http://regalfermierul.ro/  .

Cum aratau unele dintre primele gradini?

Gradina din curte era imprejmuita de zidurile unui palat, sau la scara mai mare era un loc cultivat in interiorul zidurilor orasului. La Mari, pe Eufratul Mijlociu (c. 1.800 i.Hr.), una dintre uriasele curti ale palatului a fost numita Curtea Palmierilor in documentele scrise contemporane. Este strabatuta de alei inaltate din caramida copta; regele si anturajul lui aveau sa ia masa acolo.

La Ugarit (aproximativ 1.400 i.Hr.), a existat un bazin de apa din piatra, care nu este situat central ca in gradinile persane de mai tarziu, deoarece caracteristica centrala era probabil un copac (curmal, palmier sau tamarisc). Secolul al VII-lea i.Hr., regele asirian Assurbanipal este prezentat pe o sculptura in care se petrece cu regina sa, intins pe o canapea sub un foisor de vita de vie, la care participa muzicieni.

Sunt expuse trofee ale cuceririi, inclusiv capul dezmembrat al regelui Elamului atarnat de o ramura de pin parfumata. Un text babilonian din aceeasi perioada este impartit in sectiuni, ca si cum ar arata paturi de pamant cu numele de plante medicinale, legume si plante medicinale scrise in fiecare patrat, reprezentand probabil un design parter.

La o scara mai mare, au fost infiintate parcuri regale de vanatoare pentru a detine animalele si plantele exotice pe care regele le-a achizitionat in campaniile sale straine. Regele Tiglath-Pileser I (aproximativ 1.000 i.e.n.) enumera caii, boii, magarii, caprioarele de doua tipuri, gazele si ibex, laudandu-se „le-am numarat ca turmele de oi”.

In jurul anului 1.000 i.Hr., regii asirieni au dezvoltat un stil de gradina urbana care incorporeaza un aspect naturalist, apa curenta furnizata de la izvoarele raului si plante exotice din campaniile lor straine.

Assurnasirpal II (883–859 i.Hr.) enumera pini de diferite feluri, chiparosi si ienupari de diferite feluri, migdale, curmale, abanos, lemn de trandafir, maslin, stejar, tamaris, nuc, terebint si frasin, brad rodie, para, gutui, smochin si vita de vie: „Apa canalului tasneste de sus in gradini; mireasma patrunde pe alei; in gradina placerilor curg siroaie de apa atat de numeroase ca stelele cerului… Ca o veverita, culeg fructe in gradina desfatarilor.

” Gradina orasului a atins apogeul cu designul palatului lui Sanherib (704–681 i.e.n.), al carui sistem de apa se intindea pe 50 de km in dealuri, a carui gradina era mai inalta si mai ornamentata decat oricare altii si care se lauda cu tehnologiile complexe pe care le desfasura, numindu-si palatul si gradina „o minune pentru toate popoarele”. “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.