Carti despre invataturile parintelui Arsenie Boca

774
Publicitate

Poate unul dintre cele mai interesante personaje ale momentului este parintele Arsenie Boca. An de an, credinciosii merg in pelerinaj la Manastirea de la Prislop pentru a fi mai aproape de cel care este considerat un sfant printre ortodocsi, datorita faptelor pe care le-a facut in timpul vietii. Pentru a putea vedea mai bine cine a fost parintele, puteti citi carti cu Arsenie Boca, pe care le gasiti in majoritatea librariilor, dar si pe diverse site-uri de specialitate. Dintre cele mai importante sunt:

 

Publicitate

1. Din invataturile Parintelui Arsenie Boca despre sufletul dupa moarte

 

Una dintre temele care apare in cartile lui Arsenie Boca se refera la moarte si la ce intampla cu sufletul omenesc in momentul in care corpul trece in nefiinta. Unul dintre citate din aceasta carte exprima foarte clar care era parerea acestuia: “Aici, in viata pamanteana, daca vrei sa te pocaiesti, poti sa o faci. E o fapta a libertatii vointei. Dincolo, nu mai e libertatea vointei. Cei ce in viata trupeasca au robit pacatului, cu voia erau robi inca de aici, ai de aici si-au pierdut libertatea vointei. Deci, in ce stare de libertate i-a surprins moartea, in aceea vor petrece, cat le va hotari Dumnezeu”.

 

2. Viata si marturia

 

 

Aceasta carte cu Arsenie Boca are doua volume. In prima parte sunt cuprinse viata si invataturile Parintelui Arsenie Boca, iar in al doilea puteti citi marturia Pr. Petru Vamvulescu, cel care a fost unul dintre ucenicii lui Arsenie Boca. Intr-unul dintre fragmentele celui de-al doilea volum putem citi marturii ca urmatoarea: “Imi spunea Parintele Arsenie, cand veneam la Sfintia Sa, la Draganescu: <<Scrie, Petre, cuvintele pe care le-am scris eu pe pereti, caci vei avea nevoie de ele.>> El stia, desigur, ca eu voi scrie candva o carte despre Sfintia Sa. Tot asa, stia ca voi vesti, de multe ori, la multimi de oameni, pe unde voi merge, despre Sfintia Sa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.