Cat de eficient e un sampon pentru caderea parului

492
Publicitate

După ce au trecut de 35 de ani, 70 la sută dintre oameni încep să se confrunte cu rărirea podoabei capilare, susţin specialiştii. Pentru a opri căderea părului, suntem tentaţi să cumpărăm tot felul de produse farmaceutice care promit rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi afirmă că nu toate tratamentele de tipul unui sampon pentru caderea parului sau al loţiunilor stopează căderea firelor de păr şi nici nu accelerează creşterea podoabei capilare.

Cauza căderii părului este extrem de importantă atunci când dorim să apelăm la tratamente care să stopeze acest efect. Farmacistul, prietenii sau ceilalţi membri ai familiei nu sunt cele mai indicate persoane care să recomande soluţia adecvată împotriva căderii firelor de păr”.

Publicitate

Vopseaua de păr poate duce la căderea părului

Stresul, tratamentele hormonale, genetica, sarcina şi utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de păr, decolorantul sau soluţia pentru permanent, sunt câteva dintre cauzele căderii părului. “Factorul genetic influenţează decisiv desimea părului în cazul bărbaţilor. Dacă tatăl sau bunicul a suferit de calviţie, este foarte probabil ca fiul sau nepotul să aibă aceeaşi problemă. În acest caz, recuperarea părului cu ajutorul tratamentelor medicamentoase sau pe bază de soluţii este imposibilă”, precizează medicul dermatolog. Potrivit specialistului, şampoanele sau loţiunile împotriva căderii părului sunt ineficiente mai ales dacă pacientul are afecţiuni la nivelul scalpului provocate de bacterii sau de micoze.

“Acestea fac mai mult rău, deoarece pot astupa şi mai mult rădăcina firului de păr, care este deja afectată”, spune prof. dr. Zbranca. Acelaşi lucru este recomandat şi în cazul persoanelor care au pielea scalpului grasă. “Aceşti pacienţi pot suferi de boli endocrine, iar şampoanele pentru stimularea creşterii podoabei capilare pot duce la subţierea firului de păr şi la accentuarea procesului de cădere a părului”, atrage atenţia dermatologul.

Ce provoaca, caderea parului

Căderea părului provocată de stres este singura situaţie în care recomandările date de coafeză au rezultate. “Atunci când trecem printr-o perioadă încărcată, organismul începe să fie «secat» de vitamine şi minerale, substanţe nutri­tive necesare pentru menţinerea fi­rului de păr sănătos”, indică prof. dr. Anca Zbraca.

Pentru a nu agrava căderea părului, dermatologul recomandă să ne adresăm specialistului chiar şi pentru alegerea unui banal şampon.

“Piaţa farmaceutică abundă de tot felul de produse «miraculoase» împo­triva căderii părului. Înainte de a cumpăra astfel de produse, trebuie să facem o vizită medicului dermatolog pentru a face un set de analize, iar în urma rezultatelor primite se va recomanda un tratament adecvat. Terapia poate consta în soluţii, medicamente sau combinate, în funcţie de gravitatea cazului”, conchide prof. dr. Zbranca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.