Cat de important este numele de domeniu si de ce avem nevoie de un astfel de serviciu atunci cand vorbim despre afaceri online?

0
250

Mediul online sau ceea ce noi astazi numim Internet a devenit una dintre cele mai confortabile si mai practice metode prin care oamenii aleg sa faca astazi cumparaturi, fapt pentru care nu gresim daca afirmam ca Internetul reprezinta la ora actuala mediul cu cel mai mare potential pentru comert. In contextul dat, din ce in ce mai multi oameni cauta sa lanseze afaceri pe Internet prin care sa isi poata asigura un venit suplimentar. Lansarea unei afaceri intr-un astfel de mediu insa este strict conditionata de cateva aspecte foarte importante, mai exact, pentru a putea exista in adevaratul sens al cuvantului, un magazin online trebuie sa beneficieze in prealabil de un serviciu de gazduire web si de unul de inregistrare domenii.

Serviciile de inregistrare domenii, precum si cele de web hosting se regasesc intr-un numar destul de diversificat, astfel ca alegerea celor potrivite ar trebui sa se faca intotdeauna intr-o maniera cat mai responsabila si numai in functie de cateva criterii foarte stricte. Inregistrarea unui nume de domeniu se poate face astazi foarte simplu, prin intermediul companiilor de profil, una dintre cele mai bine cotate in acest sens fiind, Gazduire.ro. Cat de important este insa numele de domeniu atunci cand vorbim despre afaceri online si despre necesitatile acestora?

Cat de important este numele de domeniu si de ce avem nevoie de un astfel de serviciu atunci cand vorbim despre afaceri online? 3

Inregistrare domenii – Gazduire.ro

Numele de domeniu, o parte importanta din identitatea afacerii tale.

Un aspect foarte important si de altfel demn de avut in vedere atunci cand se opteaza pentru un nume de domeniu este faptul ca acesta este adesea privit ca fiind o parte importanta din identitatea unei afaceri online. Evolutia si succesul unei afaceri online se afla intr-o stransa legatura cu deciziile pe care un administrator le ia, motiv pentru care alegerea unui nume de domeniu cat mai scurt, mai usor de retinut si cat mai reprezentativ. Aceste 3 aspecte trebuie respectate cu strictete avand in vedere ca in general utilizatorii nu depun eforturi mari atunci cand vine norba despre retinerea unei adrese web.

Fara existenta unui nume de domeniu, o afacere online este practic inexistenta.

Importanta existentei unui nume de domeniu este una de incontestat daca luam in calcul faptul ca fara acesta, practic o afacere nu poate exista pe Internet avand in vedere ca orice site reprezinta intr-o prima instanta o adresa web, pe care utilizatorul o introduce in casuta special destinata in cadrul motoarelor de cautare. Alegerea si inregistrarea unui nume de domeniu reprezinta asadar unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii faca orice viitor administrator de afacere online, inainte de lansarea propriu-zisa.

Cat de important este asadar un nume de domeniu pentru o afacere online?

Foarte important! Chiar mai important decat si-ar putea imagina un viitor webmaster. Alegerea unui nume de domeniu ar trebui sa se faca intr-o maniera cat mai responsabila, astfel incat numele de domeniu ales sa poata deveni, in timp, un veritabil brand, care sa creasca in mod constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.