Cateva cuvinte despre usi si usi de garaj

514

usa-rapida-seria-BeltUsa inseamna accesul intr-un spatiu inchis – cladire, incapere, vehicul, mobilier, masini electrocanice – in care patrund oamenii sau sunt depozitate obiecte, imbracaminte, alimente. Iata definitia usii conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane: deschizatura de forma regulata lasata in peretele unei cladiri, la un vehicul, la o mobila, pentru a permite intrarea (si iesirea); ansamblu format dintr-un cadru fix de care se prinde o tablie mobila de lemn sau de metal care inchide sau deschide aceasta deschizatura[1]. In unele conotatii „usa” are acest sens, pe care il completeaza cu cel de „cheie” sau cu cel adjectival de „sine qua non”, ca in exemplele: usa catre o viata mai buna, usa Raiului, usile inimii. In zilele noastre acest „surplus”de sens se regaseste si in denotatia cuvantului „usa”, pentru ca foarte rar si izolat mai exista opinia ca pot exista constructii, vehicule, aparate, uneori si mobila, fara usi. De obicei, in acest caz nu sunt considerate intregi, functionale ori sunt vazute ca inexistente. Asadar, usa a fost si este ceva indispensabil. Si ca urmare a faptului ca in societatea de astazi automobilul, personal sau de la locul de munca, este aproape nelipsit din viata omului, el are, de asemenea, nevoie de garaje si evident ca si de usi de garaj.

La inceput au fost planuite usi pentru garaje ca adapost impotriva precipitatiilor, ulterior pentru evitarea daunelor facute de infractori si cu timpul atentia s-a concentrat din ce in ce mai mult asupra avantajelor pe care le-ar avea posesorii de autovehicule cand isi aleg usi pentru incaperea in care le pastreaza.

La ora actuala prin usi de garaj nu este asigurat numai accesul in garaj al autovehiculelor si al oamenilor, ci chiar si intrarea principala in casa, pentru siguranta locuintei si a autovehiculului, izolarea termica, prevenirea urmarilor incendiilor, aspectul estetic al locuintei.

Categoriile de usi de garaj pe care vi le prezentam si care sunt cele mai moderne si cele mai dorite sunt: usi sectionale rezidentiale, usi rapide industriale, usi glisante si usi de tip rulou. Sunt usor de actionat, fie manual, fie automat, protejeaza impotriva precipitatiilor si temperaturilor extreme, au sisteme antiefractie, pot avea oricare din cele 400 de nuante Ral, texturate, imitatii de lemn disponibile in stoc. In plus, unele usi sunt antifoc. Toate au incorporate usi pietonale si pot fi montate in orice loc al casei este necesar: pe fatada casei, pe colt, in spatele casei.

Usile de garaj din spatiile publice pot fi si usi rapide: din seria Belt (pentru uzul foarte frecvent, cu o viteza de pana la 1,2 m/s), Seria Flexirun (cele mai rezistente la vant si precipitatii, cu viteza de pana la 2,5 m/s), seria Run (de tip rulou, pentru spatiile mici si medii, cu vitaza de 1,2 m /s).

Atunci cand cineva are nevoie de usi de garaj, alegerea sta numai in puterea lui, deoarece pe siteul www.analkodoors.ro poate gasi tot ce doreste. 

Din modelele noastre va puteti inspira si in cazul in care construiti usi pentru alte scopuri. Eforturile unite duc la cele mai bune rezultate.


[1] Dictionarului Explicativ al Limbii Romane (editia a II-a, revazuta si adaugita), 2009

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.