Cauți un aragaz ieftin? Care sunt lucrurile esențiale la care să nu te zgârcești

284

De multe ori un aragaz ieftin în magazin nu înseamnă cea mai bună afacere pe termen lung. Cumpărarea electrocasnicelor mari nu este ușoară pentru că reprezintă o investiție pe termen lung și ar trebui luate în calcul avantajele de-a lungul timpului, nu cel imediat al prețului afișat.

La ce să fii atent când vrei să cumperi un aragaz ieftin

Tipul de alimentare

Deși aragazele electrice și cele alimentate cu gaz au variații foarte mici în ceea ce privește prețul, aragazul care funcționează cu gaz va fi întotdeauna alegerea cea mai eficientă din punct de vedere al costului. Dacă vrei să economisești pe termen lung, sfatul nostru este să îți cumperi un aragaz cu gaz.

Mărimea arzătoarelor

Indiferent că optezi pentru un model de aragaz mai ieftin sau unul mai scump, un aspect pe care nu trebuie să îl ignori este mărimea ochiurilor. Vei avea nevoie de un arzător mare care îți va permite să ajungi la temperaturi ridicate într-un timp foarte scurt atunci când situația o cere.

Tehnologia de curățare

Aragazele moderne vin cu mai multe tehnologii de autocurățare prin intermediul vaporilor de apă, a unor panouri absorbante care atrag automat grăsimea sau a pereților rezistenți la murdărie care permit folosirea cuptorului în cele mai bune condiții, fără efort. Deși poate adăuga un cost în plus la aragazul ieftin pe care îl cauți, această specificație de autocurățare sau EcoClean îți va aduce mult mai multe beneficii pe termen lung, de la timpul pe care îl economisești până la produsele de curățare de care nu vei mai avea nevoie.

Pozițiile de introducere a tăvilor

Deși nu pare un aspect important care să influențeze decizia de cumpărare a unui aragaz ieftin, pozițiile cuptorului sunt mai importante decât crezi. Caută un aragaz care să ofere cel puțin două poziții de introducere a grătarelor și tăvilor pentru că se vor dovedi extrem de utile atunci când prepari mâncarea și vei fi nevoit să o muți fie pentru a grăbi coacerea, fie pentru a evita arderea. Cu cât mai multe poziții, cu atât mai bine.

Materialul din care este confecționat aragazul

Gândește-te bine dacă vrei să îți cumperi un aragaz ieftin pentru că de cele mai multe ori acestea sunt confecționate din materiale mai ieftine, care se vor zgâria ușor și se vor păta. Aragazele de inox sunt cele mai bune, însă nu te lăsa păcălit de cele care au doar anumite părți din inox, iar restul de tablă. Citește bine și documentează-te înainte să cumperi aragazul pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Dacă aspectul nu este atât de important pentru tine atunci este suficient să optezi pentru un aragaz obișnuit, dar curăță-l de fiecare dată când termini de gătit și în felul ăsta îl vei păstra ca nou.

Specificațiile de mai sus le considerăm esențiale pentru că ele sunt cele care îți oferă confortul necesar când gătești fără să te îndepărteze de la țelul principal: găsirea unui aragaz ieftin bun.

aragaz-ieftin-si-bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.