In primul rand, raportandu-ne la endoscopie este bine de stipulat inca de la inceput ca ea poate fi de mai multe tipuri printre care digestiva superioasa sau colonoscopie. De asemenea, aceasta investigatie presupune pe larg cercetarea oraganelor din interiorul anatomiei omului.
Despre endoscopie digestiva superioara pe scurt
Acest prodedeu medical numit endoscopie digestiva superioara este o investigatie precisa ce are ca tinta explorarea esofagului, stomacului dar si a duodenului cu ajutorul unui aparat special facut pentru acest lucru numit endoscop.
Acest dispozitiv se introduce in organism si are ca rol captarea de imagini in vederea descoperiri obturatiilor sau a ranilor din zonele de interes. De asemenea, pentru a nu crea disconforturi majore, el este conceput a fi subtire si flexibil.
Mai pe scurt, aceasta investigatie cunoscuta sub numele de endoscopie este un tip da analiza nedureroasa si rapida care nu obstructioneaza respiratia pacientului si nici nu creeaza disconfort pe perioada efectuarii.
Avantajele in cazul unei investigatii de endoscopie digestiva superioara
Astfel, o endoscopie digestiva superioara constituie una dintre cele mai utile si precise metode de examinare a esofagului, duodenului sau chiar a stomacului si de constatare a a leziunilor si afectiunilor acestor organe interne.
Doar prin acest tip de analiza se pot depista hemoragii ale tractului digetiv precum si cauze ale acestora printre care ar putea fi:
- Simple inflamatii;
- Tumori;
- Inflamatii;
- Hernii;
- Sangerari.
De asemenea aceasta reprezinta cea mai eficienta si usoara metoda de a diagnostica cancerul gastric dar si cel esofagian. Cu atat mai important este ca il poate depista inca din faze incipiente.
Cand ar trebui sa efectuam o endoscopie?
In cazul in care prezentati o anumita simptomatologie pe un termen mai indelungat denota faptul ca ar trebui sa luati in calcul o endoscopie pentru a va linisti sau pentru a diagnostica si trata problemele aferente.
In acest sens cele mai comune simptome care conduc la efectuarea unei astfel de investigatii sunt:
- Varsaturile;
- Durerile din zona abdomenului;
- Dificultatile de inghitire.
Demn de mentionat este ca in tipul efectuarii manevrelor specifice acestei investigatii se pot face anumite tipuri de actiuni terapeutice in sensul de pansare a ranilor sau de stopare a hemoragiilor.
Unde putem face o endoscopie?
Ei bine, o endoscopie ar trebui facuta intr-un mediu organizat si profesionist cu aparatura cat mai moderna in ideea obtinerii unor rezultate precise. Cei mai justificati pacienti in vederea efectuarii unor astfel de cerceteari sunt cele predispuse cum ar fi cei ce ce se afla sub tratamente ce pot provoca ulcer sau sangerari sau cei ce au probleme in aceasta ramura dobandite genetic.