Ce cosmetice îți sunt necesare în sezonul friguros?

253

Deoarece am început sezonul friguros și temperaturile scăzute încep să își facă simțite efectele atât asupra stării noastre de spirit, cât și asupra corpului nostru, e indicat să avem grijă ce produse cosmetice folosim și ce anume ne este de folos în ritualul nostru de înfrumusețare și îngrijire personală, pentru a avea cu adevărat grijă de aspectul nostru. Nimănui nu îi place să aibă pielea aspră, crăpată, sensibilă dar, din fericire, putem să prevenim efectele inevitabile ale frigului asupra noastră prin utilizarea acelor cosmetice care ne ajută în această perioadă.

Deoarece frigul contribuie la sensibilitatea tenului nostru, trebuie să acordăm, în primul rând,  atenție sporită hrănii, hidratării și protecției pielii noastre. Înainte de a te machia, asigură-te că îți cureți în profunzime fața, în fiecare dimineață, și că aplici mereu o bază de machiaj sau o cremă de față. Nu îți sunt necesare multe cosmetice pentru acest proces, însă este indicat să îl transformi într-o rutină și să nu îl neglijezi.

Al doilea aspect de care nu trebuie să uiți în acest sezon friguros este să folosești cosmetice care contribuie la tonifierea tenului, în special acele cosmetice ce conțin formule bogate, cremoase, fără alcool. Când vine vorba de machiaj, asigură-te că folosești cosmetice de calitate, care nu îți sensibilizează și mai tare pielea, și folosește un fond de ten care contribuie în mod pozitiv la hidratarea tenului.

În fiecare seară, nu uita să te demachiezi și să repeți procesul de curățare al tenului. Poți alege dintr-o multitudine de produse, precum pachete de curățare facială, perii de curățare facială, saune faciale, loțiuni tonice, exfolianți și multe alte cosmetice create special pentru curățarea și îngrijirea tenului, pentru ca tu să obții rezultate pozitive și să nu depui mult efort în acest proces. În general, există trei tipuri de cosmetice pe care trebuie să le ai mereu acasă în sezonul friguros: un cleanser, o cremă de față profund hidratantă și o mască de față cu vitamina C sau D, ce stimulează producția de colagen, care scade în timpul iernii.

Nu uita de îngrijirea mâinilor pe timp de iarnă, deoarece acestea sunt puternic afectate de frig. Alege să ai mereu la îndemână o cremă de mâini și bucură-te de finețe chiar și în sezonul friguros. De asemenea, buzele au nevoie de îngrijire specială pe timp de iarnă. Alege cosmetice care să îți hidrateze buzele, în special, balsamuri de buze sau rujuri cu consistență cremoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.