Ce este si cum functioneaza SEO

548
Publicitate

Pentru unii SEO e un adevarat mister, dar nu este chiar asa, nu presupune magie, ci cunostinte si…rabdare.

Motoarele de cautare isi doresc sa vada anumite lucruri in paginile site-ului tau (SEO on-site) sau sa vada informatii despre paginile site-ului tau in alte parti (SEO off-site).

Publicitate

Apoi motoarele de cautare folosesc diverse formule pentru a analiza cantitati uriase de date despre toate paginile web pe care le descopera pentru a determina care dintre pagini web ar trebui sa le afiseze cand utilizatorii cauta anumite cuvinte cheie si in ce ordine ar trebuie sa le afiseze. Cu alte cuvinte le descopera relevanta si nivelul de autoritate.

agentie de marketing online va avea rolul sa studieze audienta targetata si competitia si sa rezolve tot ceea ce motoarele de cautare vor sa vada…si apoi sa fie siguri ca paginile site-ului tau au tot ceea ce le trebuie, atat on-site cat si off-site. E vorba de strategii, tehnici si tactici prin care este imbunatatita imaginea site-ului pentru motoarele de cautare.

Cum functioneaza SEO

Desi motoarele de cautare isi tot schimba algoritmii, raman doua elemente cheie care sunt fundatia unui site afisat in pagina 1 a cautarilor pe web:

 1. Optimizarea On-site – continutul si infrastructura site-ului
 • identificarea celor mai bune grupuri de cuvinte cheie
 • pozitionarea cuvintelor cheie in locuri diferite din continutul site-ului
 • crearea unui continut nou pe baza cuvintelor cheie
 • setarea infrastructurii site-ului si a arhitecturii acestuia.
 1. Optimizarea Off-site – cum este site-ul tau conectat cu alte surse online
 • crearea unei retele de backlink-uri de calitate inalta
 • crearea si mentinerea unei activitati relevante in social media
 • si multe alte tehnici care sunt influentate de elemente dincolo de controlul tau direct

Care dintre acestea sunt cele mai importante? Per ansamblu toate, dar expertii Google spun ca trei elemente sunt factorii cei mai importanti de care depinde pozitionarea pe Google: backlink-urile, continutul si RankBrain. RankBrain este un sistem care a inlocuit pagerank-ul si il ajuta pe Google sa afiseze rezultatele in cautari.

Cand te poate afecta SEO in mod negativ? Atunci cand in loc sa se foloseasca tehnici de tipul “white hat”, se folosesc cele de tipul “black hat”. Sa vedem care e diferenta dintre ele.

Tehnicile de tipul “black hat” se refera la tactici seo agresive care se focalizeaza doar pe motoarele de cautare, nu si pe experienta utilizatorului. In general sunt folosite de cei care isi doresc o returnare a investitiei rapida decat o investitie pe termen lung.

Iata cateva tehnici de seo “black hat”:

 • “ferma de link-uri” – un grup de site-uri care toate au link-uri unul catre celalalt. Este considerata de Google un forma de spam;
 • text ascuns – un text pe care un vizitator nu il vede, dar motoarele de cautare il vad. La fel considerat o forma de spam;
 • prea multe cuvinte cheie – o multitudine de cuvinte cheie intr-un singur loc (cum ar fi intr-un articol) este considerat o strategie care nu e etica. Acum se merge pe premisa – un articol dedicat unui cuvant cheie principal si maxim 1-2 cuvinte cheie secundare.
 • comentarii spam – o tehnica prin care se posteaza in mod automat pe diverse bloguri sau alte pagini web comentarii prin diverse aplicatii sau softuri. O tehnica folosita in trecut dar care acum nu mai e acceptat.

Tehnicile de seo “white hat” sunt cele care te vor ajuta sa urci in Google si sa fii vazut cu ochi buni de toate motoarele de cautare. Amintim din ele:

 • publicare de articole pe alte site-uri sau comunicate de presa;
 • continut de calitate, relevant, pe cuvinte cheie in conexiune cu nisa afacerii tale;
 • link-uri interne;
 • optimizarea site-ului.

Pe pagina de optimizare SEO Digital Metrics, puteti citi mai multe despre toate tacticile seo care ar trebui efectuate in cadrul unei strategii ample de imbunatatire a pozitiei site-ului in cautarile pe Google in principal si secundar pe celelalte motoare de cautare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.