Măsurarea exactă este o necesitate absolută pentru toți cei care doresc să garanteze o muncă precisă și de primă clasă. De aceea, sunt necesare cele mai bune instrumente de măsurare. Exista o gamă largă de produse din domeniul instrumentelor de măsurare. Un telemetru este un aparat special construit pentru măsurarea distanţei dintre două puncte. Se poate spune că un telemetru combină dimensiunea unei rulete şi precizia unui laser.
Sistemul de funcţionare este unul destul de simplu: se transmite un fascicul, semnal laser care intersectează obstacolul până la care se doreşte măsurătoarea, acesta întorcându-se la sursă, calculând în acest fel distanţa dintre dvs şi acel obstacol.
Telemetria reprezintă înregistrarea și transmiterea automată a datelor de la surse la distanță sau inaccesibile către un sistem IT într-o altă locație pentru monitorizare și analiză. Datele telemetriei pot fi transmise utilizând frecvenţa radio, infraroșu, ultrasonic satelit sau cablu, în funcție de aplicație şi de tipul de telemetru utilizat. Telemetrele nu sunt utilizate numai în dezvoltarea de software, ci și în meteorologie, informații, industria farmaceutică și alte domenii.
În lumea dezvoltării de software, telemetria poate oferi informații cu privire la caracteristicile pe care utilizatorii finali le folosesc cel mai mult, detectarea erorilor și problemelor și oferirea unei vizibilități mai bune în ceea ce privește performanța, fără a fi nevoie să solicitați feedback direct de la utilizatori.
Cum funcționează telemetria?
Într-un sens general, telemetria funcționează prin senzori la sursa de la distanță care măsoară date fizice (cum ar fi precipitații, presiune sau temperatură) sau electrice (cum ar fi curent sau tensiune). Aceasta este convertită în tensiuni electrice care sunt combinate cu date de sincronizare. Ele formează un flux de date care este transmis pe un mediu wireless, cablat sau o combinație a ambelor.
La receptorul de la distanță, fluxul este dezagregat, iar datele originale afișate sau procesate pe baza specificațiilor utilizatorului.
Beneficiile telemetrelor
Avantajul principal al unor telemetre este capacitatea utilizatorului final de a monitoriza starea unui obiect sau a unui mediu în timp ce este îndepărtat fizic de acesta. Datorită telemetrelor, informațiile pot fi livrate direct într-un tablou de bord pentru a putea analiza și acționa.
Deoarece telemetrele oferă informații despre cât de bine funcționează produsul pentru utilizatorii finali – pe măsură ce îl folosesc – acestea sunt instrumente incredibil de valoroase pentru monitorizarea și gestionarea continuă a performanței.
Caracteristici telemetre :
- Proiectate special pentru măsurare rapidă fără contact.
- În funcţie de specificaţiile fiecărui telemetru, domeniul de măsurare poate fi de până la 100 m.
- Precizie îmbunătăţită.
- Protecţie îmbunătăţită împotriva mediului.
- Calcularea ariilor şi a volumelor.
- Stocarea mai multor măsurători.
- Unele telemetre deţin funcţia de delimitare care vă ajută să evidenţiaţi lungimi definite precum în cazul construirii de cadre de lemn.
Cele mai multe noi versiuni ale telemetrelor vă pot ajuta să măsuraţi următoarele:
- Lungimea
- Suprafaţa
- Volumul
- Măsurare continua
- Măsurarea indirectă a înălţimilor
- Măsurarea inclinărilor