Ce fac companiile de mentenanta a cladirilor?

483
Publicitate

Vrei sa stii ce fac companiile de intretinere a cladirilor? Scopul lor principal este de a gestiona eficient cladirea si terenul si de a personaliza necesitatile instalatiilor. Responsabilitatile lor depasesc reparatiile simple, de la conservarea materialelor si pana la prevenirea aparitiei problemelor. In continuare vei gasi explicatii si detalii a ceea ce fac si ce responsabilitati au firmele care asigura servicii mentenanta cladiri.

Responsabilitatile unei companii de mentenanta a cladirilor pot varia de la cladiri la cladiri. Unele treburi vor fi simple, cum ar fi reparatiile robinetelor car sa nu existe scurgeri, insa marile companii pot include negocierea cu contractori externi pentru a le asigura efectuarea unor reparatii. Lucrarea poate include terenul din jurul cladirii. Gradinarit, taxe pentru gazon si reparatii si intretinere cu aspersoare. Alte taxe ar putea include gasirea problemelor electrice si asigurarea repataiilor. Mai jos sunt principalele domenii de responsabilitate ale companiilor de intretinere si mentenanta a cladirilor.

Publicitate

Instalatiile sanitare fac parte din responsabilitatile unei companii de mentenanta. Acestea vor include instalatii de baie si de bucatarie, sisteme de aspersoare, bazine si fantani si reparatiile pentru sisteme de aspersoare. Pentru ele se folosesc profesionisti, precum un instalator autorizat pe 07Handyman.ro

Sistemele electrice din interiorul si exteriorul cladirii trebuie sa fie in stare buna de functionare. Asta nu inseamna doar inlocuirea becurilor si include si dispozitivele de distributie, distributia energiei electrice, sistemele de incalzire si racire si generatoarele utilizate in situatii de urgenta.

Curatania reprezinta o parte importanta a lucrarilor de intretinere a cladirilor. In plus fata de curatenia periodica de serviciu, aceasta poate fi si spalarea si / sau curatarea cu abur a exterioarului cladirii, cum ar fi caile de acces, peretii, trotuarele si incintele pentru containerele pentru gunoi. Semnele si copertinele trebuie sa ramana curate indiferent de anotimp. De obicei, acestea sunt curatate manual, astfel incat plexiglasul sau plasticul nu vor fi deteriorate, dar vor necesita intretinere si restaurare din cand in cand.

Intretinerea suprafetei interne se ocupa de conservarea metalelor, cum ar fi otelul, cuprul, aluminiu si alama. Aceste suprafete trebuie curatate, lustruite, sigilate si eventual restaurate. Structurile din lemn trebuie, de asemenea, sa fie curatate si pastrate corespunzator. Refacerea suprafetei este un proces de readucere a materialului la starea initiala sau aproape de ea. Poate fi mai putin costisitor pentru proprietarul cladirii decat inlocuirea materialelor de suprafata deteriorate.

Intretinerea externa poate implica refacerea ferestrelor, restaurarea fisurilor din materialele de constructie si izolarea si hidroizolarea, precum si curatarea ferestrelor. Acoperisul si burlanele trebuie sa fie inspectate ocazional si reparate, dupa cum este necesar. Intretinerea terenurilor include indepartarea resturilor vegetale si zapezii, ingrijirea gazonului, amenajarea peisagistica si curatarea parcarii. Iarba, arbustii si copacii vor avea nevoie de fertilizare si tundere si gazonul va trebui sa fie taiat. Deoarece acestea sunt de natura sezoniera, unele companii aleg sa angajeze alte companii pentru a se ocupa de aceste sarcini.

Lucrarile speciale care ar putea fi necesare ocazional sunt samponarea covoarelor, refacerea podelelor si servicii de deratizare si dezinstectie. Uneori, companiile de intretinere a cladirilor sunt responsabile pentru contractarea acestor sarcini speciale altor profesionisti.

Pentru a fi in industria de servicii de intretinere a cladirilor, trebuie sa fii un unct de intersectie al tuturor tranzactiilor sau, cel putin, sa cunosti cateva companii de renume care pot face o parte din munca ta.

home

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.