Ce optiuni de transport are un turist in Bucuresti?

335

Bucurestiul este orasul din Romania care atrage cei mai multi turisti in fiecare an. Sunt multi factori care contribuie la acest aflux de turisti:

  • Este un centru comercial pentru foarte multe business-uri romanesti sau europene, atragand in felul acesta oameni care doresc sa dezvolte afaceri;
  • Este cea mai ieftina capitala din intreaga Europa, ceea ce atrage oamenii pusi pe distractie;
  • Detine o multime de obiective turistice. Chiar daca nu sunt suficient de bine promovate si conturate de catre autoritati, intr-un fel sau altul, acestea ajung pe listele turistice ale strainilor.

Transportul in Bucuresti, marea problema a celor care ajung aici si a celor care locuiesc aici

Motivele pentru a ajunge in Bucuresti sunt destul de convingatoare. Motivele pentru a ramane, insa, sunt discutabile. Capitala Romaniei este un oras frumos, insa poate sa devina sufocant, extrem de aglomerat si de-a dreptul stresant atunci cand vine vorba despre trafic. Stradutele mult prea mici petru fluxul de masini, numarul urias de automobile si oamenii grabiti duc deseori la blocaje.

Astfel, o uriasa provocare pentru cei care viziteaza Bucurestiul este de a gasi cea mai buna solutie de transport.

Optiunile nu sunt, din pacate, atat de variate si fiecare prezinta o serie de probleme:

1. Taxi. Imediat la aterizarea pe aeroportul Otopeni, turistii sunt intampinati de taximetristi. Taximetrele din Bucuresti sunt ieftine, insa nu sunt intotdeauna cele mai sigure. Multi soferi profita de naivitatea clientilor, solicitand sume mult mai mari pentru curse care valoreaza putin.

2. Mijloace de transport in comun. Metropola romaneasca are metrou, tramvaie, autobuze si troleibuze. Din pacate, doar metroul se dovedeste a fi foarte eficient, insa acopera o arie destul de mica din oras. In ceea ce priveste tramvaiele, autobuzele si troleibuzele, pot deveni foarte aglomerate si pot lua parte la traficul infernal si la blocaje. De asemenea, pot transforma turistii in victime ale hotilor de buzunare.

3. Centrele de inchirieri masini. O a treia optiune este inchirierea unei masini. Exista cateva centre de inchirieri masini Otopeni, care ofera diverse automobile cu preturi destul de mici, raportat la alte capitale Europene. Din punct de vedere al confortului, este cea mai buna optiune. De asemenea, se poate dovedi o optiune destul de ieftina. Pot intr-adevar sa genereze probleme cu parcarea si sa nu fie o optiune intocmai buna pentru traficul infernal, insa este cea mai potrivita, raportata la alte variante.

In mod normal, ar mai exista variante de transport care in alte orase din Europa sunt fiabile, cum ar fi inchirierea unei biciclete. In Bucuresti, inchirierile de biciclete se fac doar in anumite locuri ale orasului si nu sunt intocmai sigure. Inca nu exista piste de biciclete peste tot, iar acest lucru duce la o multime de accidente si de probleme.

Concluzionand, pentru turisti cea mai buna optiune este aceea de a inchiria o masina. Este o varianta flexibila, sigura si ieftina, ce ofera un confort sporit.

Salvează

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.