Ce spun medicii despre endoscopie
Consultatia de tip endoscopie este cel mai frecvent test recomandat si efectuat in domeniul gastroenterologiei. Este o modalitate de a determina daca aveti boli esofagice, stomacale si duodenale. Pentru informatii mai detaliate despre procedura medicala, consultati urmatorul articol ce contine extrem de multe informatii utile cu privire la procesul de consultatie.
Vei mai afla ca in Bucuresti clinica medicala Romgermed are cele mai bune serviicii medicale de endoscopie la un pret avantajos pentru toata lumea.
Endoscopie este o procedura medicala care vizualizeaza interiorul esofagului, stomacului si duodenului si a organelor care alcatuiesc tractul digestiv superior. Nu trebuie sa iti fcai griji cu privire la durere, deoarece se vor administra analgezice si o doza de anestezie dupa caz.
Ce trebuie sa faca pacientul
Pacientul va ajunge la clinica la ora programata pentru endoscopie, iar fisa medicala va contine istoricul bolii si rezultatele anterioare. Expertii trebuie informati daca pacientul primeste medicamente si, in plus, daca persoana este suspectata ca este insarcinata. Pacientul trebuie sa fie insotit, deoarece nu poate conduce din cauza sedarii dupa examinare.
In majoritatea cazurilor, pacientilor li se va oferi analgezice pentru a se asigura ca nu vor simti durere sau disconfort in timpul examinarii, exact cum am mentionat anterior.
Chiar si in ziua examinarii, pacientul va continua tratamentul cu prescriptie medicala fara intrerupere. Daca pacientul este un pacient cu diabet insulino-dependent, trebuie sa informati personalul clinicii Romgermed atunci cand programati consultatia de endoscopie.
Despre cel mai intalnit sindrom
Sindromul colonului iritabil. Aceasta este o afectiune foarte frecventa, in special legata de stres, anxietate si boli moderne ale vietii. Medicul vrea sa sublinieze ca diagnosticul sindromului intestinului iritabil este „una dintre excluderi”. „Doar atunci cand nu gasesti patologia care cauzeaza simptomele, poti spune cu adevarat ca este o boala functionala.” Simptome: Distensie abdominala severa, care dureaza de obicei mai mult de jumatate de an, cu tulburari intermitente; de transport la nivel intern (constipatie sau diaree).