Procedura prin care au loc executarile silite in Bucuresti este la fel ca in toate orasele din tara, caci este stabilita prin lege.
Executarile silite in Bucuresti au loc in baza unei decizii judecatoresti si este pusa in aplicare de catre un executor judecatoresc. El pune in executie ordinul stabilit de o instant de judecata.
Ce presupun executarile silite in Bucuresti
O executarea silita in Bucuresti poate avea loc daca creanta este una certa, lichida si exigibila. Ca procedura de executare silita in Bucuresti sa aiba loc, trebuie sa existe doua parti implicate: creditorul, adica persoana fizica sau juridica supusa executarii si debitorul, persoana careia i se datoreaza bani.
Executarile silite in Bucuresti se fac in special pentru recuperarea unor datorii, fiindca tot mai multe persoane nu isi mai pot acoperi creditele la banci. Multi au facut credite ipotecare ca sa isi poata cumpara o locuinta, in urma cu cinci-sase ani, iar acum,fiindca euro si francul elvetian, monedele europene in care au fost facute creditele au crescut, oamenii nu isi mai pot plati creditele. In cazul in care nu gasesc alte solutii impreuna cu reprezentantii bancii, acestia urmeaza sa fie supusi unei procedure de executari silite in Bucuresti.
In ce situatii mai au loc executarile silite
Nu doar in cazul creditelor ipotecare au loc executari silite in Bucuresti. Astfel de procedure pot fi puse in aplicare si daca a existat un divort, instanta a decis ca apartamentul sa ramana unia dintre soti, iar celalat refuza sa paraseasa imobilul. Atunci el va fi supus procedurii de executare silita.
Executarile silite pot fi facute si daca banca nu recupereaza o suma de bani de la un creditor, fie ca este vorba de un credit de nevoi personale sau unul luat prin programul prima casa. Cel in cauza va fi notificat inainte, ca sa stie ca va fi supus unei proceduri de executare silita in Bucuresti. Si primariile pot trece la executare silita, in cazul in care o persoana are de achitat impozitul sau o amenda.