Ce să faci când vizitezi Leipzig

6

Este adevărat că Berlin, Köln și München atrag mulțimi de turiști, dar există multe bijuterii ascunse și în Leipzig – unul dintre cele mai vii orașe ale Germaniei. Poreclit „Hypezig” din mai multe motive, printre care o scenă artistică înfloritoare, este plăcut privirilor prin frumoasele sale clădiri vechi, prin numeroasele lacuri și râuri, traversate de multe poduri. Îți poți începe vacanța pe urmele lui Johann Sebastian Bach și vizitând Muzeul de lângă Biserica Sf. Thomas, plus biserica în sine, apoi să admiri arta în MBDK (Museum der bildenden Künste), iar spre seară să dai o raită prin Plagwitz ca să te antrenezi pentru o noapte de techno în Distillery.

leipzig

Leipzig are o istorie bogată a teatrului muzical. Clădirea Operei din Augustusplatz găzduiește operă, comedie muzicală și compania de balet din Leipzig. Când ajungi prin zonă, încearcă să obții un bilet pentru un spectacol susținut de renumita Gewandhaus Orchestra, iar după cei îi vei asculta, îți vei da seama de ce sunt foarte apreciați pe scena mondială. Dacă îți atrage atenția impresionanta clădire din anii 1960, atunci turul ghidat merită din plin timpul tău.

Pentru iubitorii de alt gen de divertisment, în care poate exista ceva mai multă implicare, Leipzig vine cu variante. În 2015, a fost construit Merkur Spielbank Leuna-Günthersdorf chiar la granița cu Saxonia și la doar 20 de minute de Leipzig, iar astăzi este considerat cel mai modern cazinou din Germania. Clădirea, care este destul de impresionantă din exterior, are o fațadă mare de sticlă și găzduiește atât jocuri clasice de cazinou, cât și numeroase sloturi. Prin urmare, poți juca ruleta americană la două mese, blackjack la o masă și Ultimate Hold’em Poker tot la o singură masă. În plus, e bine de știut pentru vizitatori și jucători că turneele de poker Texas Hold’em sunt oferite doar în weekend. Pentru cei care nu pot aștepta până vine sfârșitul de săptămână, au posibilitatea de a-l accesa online și de a se pregăti în acest fel și pentru întâlnirile față în față.

Și o simplă plimbare poate fi considerată formă de divertisment. Fără îndoială vei trece prin Piața Markt din Leipzig. Este enormă și înconjurată de un amestec de arhitectură tradițională germană și clădiri strălucitoare din oțel și sticlă. Vechea primărie este deosebit de impresionantă cu turnul său cu ceas și o cupolă de un verde-turcoaz, datând din secolul al XVI-lea. Fă-ți o fotografie „instagramabilă” din cel mai avantajos unghi înainte de a merge la Café Bigoti din apropriere, pentru una dintre cele mai bune cafele din oraș.

Pentru o incursiune în istorie, fă o plimbare cu bicicleta, sau folosește transportul în comun până la Monumentul Bătăliei Națiunilor (Völkerschlachtdenkmal), care a fost ridicat în 1913, pentru a sărbători 100 de ani de la înfrângerea și retragerea lui Napoleon din Germania. Având o înălțime de 91 de metri, poți urca 500 de scări până în vârf, unde te așteaptă o priveliște splendidă asupra orașului.

Adesea privit ca un oraș în plină dezvoltare, cu o scenă artistică emergentă, nicio excursie în Leipzig nu ar fi completă fără cunoașterea galeriilor sale de artă. Muzeul de Arte Plastice deja menționat (MBDK) este o vastă clădire de sticlă în fața și în interiorul căreia sigur te vei minuna. Deține o mare colecție de picturi, variind din secolul al XV-lea până în prezent, cu lucrări notabile ale lui Monet și Munch.

Nu pleca din Leipzig înainte de a face o pauză lungă la Grădina Zoologică. Cu o suprafață de 27 hectare de teren, găzduiește peste 850 de specii diferite – provenind din Africa, America de Sud și Asia. O zonă special amenajată numită Pongoland adăpostește o multitudine de primate, inclusiv cimpanzei, bonobo, gorile, urangutani și multe altele. Explorează cel mai mare atrium interior de pădure tropicală din lume – un loc grozav pentru a petrece timpul când atunci când plouă.

Leipzig este acel oraș pe care e posibil să nu-l fi adăugat niciodată pe lista de locuri pe care ți-ai dori să le vizitezi. Și poate chiar acesta e un prim pas și mai interesant de a-l descoperi: îl alegi la întâmplare și la final vei fi convins că vrei să revii în „cel de-al doilea Berlin”.

leipzig

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.