Ce sa faci inainte de a suna la un service de televizoare

233

Daca ti s-a stricat televizorul, inainte de a cere ajutorul unui specialist in reparatii tv, este indicat sa te asiguri ca nu este vorba despre o problema minora pe care ai putea sa o rezolvi singur.

Conform firmelor de service de televizoare sector 2, nu sunt putine situatiile cand specialistii se prezinta la domiciliul clientului pentru a repara un televizor, dar de fapt acesta nu are nimic, ci exista o eroare de setari, probleme de conectare sau orice alte situatii asemanatoare.

Prin urmare, verifica daca televizorul care nu mai functioneaza are de fapt o defectiune mica pe care o poti remedia chiar tu sau o persoana apropiata. Asigura-te ca televizorul este bine conectat cu toate cablurile si accesoriile.

Inainte de a suna la un service de televizoare sector 2, citeste urmatoarele informatii utile:

1. Daca televizorul nu porneste, asigura-te ca se alimenteaza la curent corespunzator. In unele cazuri, se poate defecta cablul de alimentare. In acest caz, nu iti ramane decat sa inlocuiesti acest cablu de alimentare standard. Verifica si priza.

2. Daca televizorul nu porneste si nu sunt probleme cu cablul de alimentare si nici cu priza, da un restart la tv. Scoate complet cablul din priza, asteapta 1-2 minute si conecteaza-l inapoi. Verifica daca se aprinde ledul de Stand By (de obicei are culoare rosie). Daca se aprinde, atunci inseamna ca ai rezolvat problema. Daca insa ledul de Stand By clipeste, deconecteaza iar televizorul de la priza si asteapta mai mult timp inainte de a-l conecta din nou. Daca problema nu se rezolva, este cazul sa suni la un service de reparatii televizoare.

3. In cazul in care televizorul porneste, apare lumina pe display, dar cu toate acestea nu exista imagine pe tv, cel mai probabil problema e legata de modul de conectare la sursa de semnal, respectiv decodor, antena, cablu de televizor, stick usb, pc etc. In acest caz asigura-te ca toate mufele sunt bine introduse atat in tv cat si la sursa de semnal.

4. Daca mufele sunt corect introduse si tot nu ai semnal pe televizor, este posibil ca problema sa fie la sursa de semnal. Daca aceasta s-a stricat, vei avea nevoie de ajutorul unui specialist in reparatii tv. Mai incearca sa accesezi alte canale tv. Daca tot nu ai imagine pe televizor, asigura-te ca abonamentul tv nu este suspendat din cauza unor defectiuni temporare sau pentru neplata. Intreaba un vecin daca are semnal tv.

Daca defectiunea persista in continuare, poti sa te adresezi unui centru de service televizoare  sector 2 care iti va repara televizorul in cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.