Ce sunt compresoarele de aer si de ce avem nevoie de ele?

270

Poate ca am fi tentati sa credem ca un compresor de aer este o inventie a lumii moderne, insa in realitate acestea sunt utilizate in lume de mai bine de 100 de ani, mai ales in scopuri industriale. Uneltele actionate cu ajutorul presiunii aerului reprezinta una dintre cele mai comune utilitati ale acestor compresoare, insa daca initial acestea erau uitilizate strict in scopuri industriale, un compresor de aer se poate dovedi un aliat de nadejde si in cadrul gospodariilor. Compresoarele de aer se regasesc astazi in medii variate si au utilizari si mai variate daca luam in calcul faptul ca sunt utilizate intr-o diversitate de domenii de activitate.

Probabil un loc foarte comun unde regasim un compresor de aer sunt benzinariile care ne permit sa umflam anvelopele masinii. Dupa cum probabil bine stim, compresoarele de aer se regasesc astazi sub o diversitate destul de mare avand in vedere ca fiecare in parte au intrebuintari diferite. Un compresor de aer putem achizitiona si prin intermediul magazinului online de profil Totaltools.ro, astfel ca nu mai este necesar sa colindam diverse magazine de specialitate pentru a putea face o astfel de achizitie.

Ce este un compresor de aer?

Un compresor cu aer este un instrument care utilizeaza presiunea initiala a aerului pentru a o putea scoate ulterior la o persiune superioara. In functie de destinatia acestuia, un astfel de compresor poate fi utilizat pentru indepartarea prafului din anumite componente, cum sunt computerele, dar putem vorbi aici si de compresoare de dimensiuni mari, menite sa alimenteze anumite unelte speciale precum sunt ciocanele si compactorii de beton pe care ii regasim pe santiere. Indiferent insa de destinatia unui astfel de compresor, cert este faptul ca in toate situatiile acesta poate ajuta la o diminuare a costurilor (spre deosebire de uneltele actionate electric) si atingerea scopurilor rapid si sigur.

Care este aspectul de care trebuie sa tinem cont cand alegem un compresor de aer?

Pentru a putea face o alegere corespunzatoare in acest sens, este necesar intr-o prima etapa sa luam in calcul scopul pentru care achizitionam un compresor de aer. Cu alte cuvinte, este inutil sa achizitionam un compresor profesional ( cu atat mai putin unul industrial) in conditiile in care tot ceea ce ne dorim de la el e sa il utilizam in diverse activitati casnice. Un compresor de aer casnic este utilizat in general pentru a umfla rotile sau diverse produse conflabile, dar acestea pot fi utilizate eventual si pentru actionarea unor unelte care au nevoie de o alimentare moderata cu aer. Compresoarele profesionale si cele induistriale au o destinatie total diferita de cea a compresoarelor casnice, avand in vedere ca acestea au o putere mult mai mare si pot actiona mai multe unelte simultan.

Www.totaltools.ro este un magazin online care comercializeaza compresoare de aer, precum is alte scule si unelte de calitate, la unele dintre cele mai avantajoase preturi de pe piata.

airmaster_210_24_kit_air3-228x228

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.